LartduVin, karaktervolle wijnen met een verhaal.


LartduVin...

Een nieuwe Franse kunststroming? Een innovatieve manier om wijn te maken?


Neen! LartduVin is een jong en ambitieus bedrijf. Wij specialiseren ons in karaktervolle Europese en niet-Europese wijnen met een verhaal. 

De kunst van wijn? Met LartduVin willen wij de menselijke zintuigen én geest prikkelen.

"Karaktervolle wijnen met een verhaal" is geen oneliner, maar staat voor kwaliteit!
Karaktervol
Onze wijnboeren leggen het accent op het authentieke karakter van hun wijnen. Het gebruik van autochtone druiven in mono-cépages(100% één soort druif) is daar een voorbeeld van.  Dit resulteert in wijnen die nog meer het terroir, de druif en de wijnmaker ademen.

Verhaal
Belangrijk voor ons is het verhaal achter de wijn.
Bijvoorbeeld een familiaal bedrijf dat reeds 4 generaties wijn verbouwt en dit volgens aloude traditie. Ofwel een biologische wijnbouwer die zijn ecologische voetafdruk tracht te beperken. Of een wijnboer die per fles een bijdrage stort ter ondersteuning van de wilde hond in Zuid-Afrika...

LartduVin uw gids?
LartduVin wil en kan u gidsen doorheen het actuele complexe wijnlandschap.
Wij bieden u een uitgebreid en divers assortiment aan. Verder baseren wij ons op uw profiel, uw wensen en noden. Of wij  houden rekening met het gerecht waar de wijn moet bij passen. Uw keuze kan ook budgettair bepaald worden? Op basis van deze factoren stellen wij u een aantal opties voor.

Wij geven u ook graag advies over bewaarmogelijkheden, serveertemperatuur, …

LartduVin op zoek naar de passie?
LartduVin helpt u graag bij het oplossen van al uw wijnvraagstukken.
Wij zijn de perfecte metgezel voor uw culinaire escapades, voor geschenken aan uw zakenrelaties, voor het kiezen van een betaalbare huiswijn in uw zaak, ...

Alle wijnen hebben de strenge kwaliteitseisen van LartduVin doorstaan. Waarom niet u verder verdiepen in de kunst van smaak en geur ...?
Met LartduVin als uw bevoorrechte partner "in crime".

Onze aanraders

€ 10.95
Parelend BrutMastinell Cava Brut Real Reserva Spanje (Catalunië)
Mastinell is een wijndomein gelegen in het hart van de DO Penedès, meer bepaald in Villafranca del Penedès. Dit dorpje ligt op 15km van Sant Sadurni d'Anoia het episch centrum van 'de' Spaanse mousserende wijn bij uitstek, Cava.

Mastinell is een familiaal domein waar traditie en ambacht hoog...
Lees meer »
€ 8.48
Wit complexLes Ecuries des Prunelles Rousanne2016 | Frankrijk (Languedoc-Roussillon)
Condamine Bertrand is gelegen in het hart van de Languedoc (Pézenas aan de voet van de Cévennes) . Het domein gaat prat op traditionele wijnbouw met elegante toetsen. Bernard Jany en Bruno Andreu trachten natuurlijke wijnen met een moderne toets te brengen. Het familiedomein is reeds sinds 179...
Lees meer »
€ 13.58
Rood complexCorte Adami Valpolicella Superiore Ripasso2015 | Italië (Veneto)
Een Valpolicella van het type Ripasso Superiore en blend gemaakt met de Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven. De wijngaarden situeren zich in San Martino Buon Albergo (in het dorp Ferrazze) en de druivelaars zijn 40 jaar oud. De ondergrond bestaat uit klei en kalkresten.

De eerste stap i...
Lees meer »