Zoek een wijn

251 zoekresultaten

ONZE WIJNEN

Welke wijnen bij LartduVin?
De mooiste Europese en niet-Europese wijnen werden voor u geselecteerd. Onze zoektocht richt zich vooral op wijnen uit onbeminde, minder gekende of niet meer gekende regio's. Het merendeel van onze wijnen heeft exclusiviteit voor Oost- en West-Vlaanderen.


251 zoekresultaten
  • € 17.98
    Rosé frisMariluna Tinto MAGNUM2019 | Spanje (Valencia)
    Deze Mariluna-blend bestaat uit 85% Tempranillo en 15% Bobal. De wijngaarden zijn gelegen in Valencia (Mid-Spanje) en ondervinden de invloed van de Middellandse zee. De overvloedige zonuren in combinatie met het zeeklimaat zorgen voor een zuiderse wijn met de nodige frisheid.

    De wijn rijpt na de alcoholische gisting gedurende 6 maanden verder op Franse eiken vaten.
    Lees meer »
  • € 17.98
    Parelend Brut natureDe Stefani Prosecco Extra Brut DOCG2020 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein.

    De Prosecco Superiore DOCG Millesimato Brut Nature is een parelende wijn die komt uit de streek tussen Conegliano en Valdobbiadene. Deze regio met impressionante heuvels ten Noorden van Venetië is tevens het episch centrum van de Prosecco-wijnen.

    Het micro-klimaat tussen deze heuvels, met warme dagen en frisse nachten, zorgt voor aromatische wijnen met een minerale, frisse toets. De hoogte van de wijngaarden varieert tussen 200 en 350 meter boven zeeniveau. De ondergrond is mineraal met klei en kalk als voornaamste materie. De wijnstokken werden reeds aangeplant in 1976 waardoor de vruchten maturiteit en complexiteit reflecteren.

    De tweede gisting wordt uitgevoerd volgens de ‘Italian Method’ (of ook Charmat). Het resultaat is een fijn, strakke, parelende wijn met elegantie en complexiteit. Er werden geen suikers toegevoegd wat zorgt voor een loepzuivere Brut Nature.

    Ook beschikbaar in Magnum-flessen!
    Lees meer »
  • € 17.98
    Wit complexChateau Cristi Barrel Fermented Chardonnay2021 | Moldavië
    Vladimir Cristi was een politieker en wijnmaker, hij werd geboren in 1882. Sinds 2015 werd Chateau Cristi opgericht ter zijner nagedachtenis en met de traditionele technieken van weleer.De wijngaarden van Chateau Cristi, met zijn 120 ha geen kleine speler, zijn gelegen in het Zuiden van Moldavië, in de regio Valul Lui Traian of Trajan’s Wall.

    De wijngaarden worden goed belucht door de aanwezigheid van de Zwarte Zee maar ook de wouden rondom de wijngaarden zorgen voor een Micro-Klimaat. De regio ligt tussen de 2 Trajan’s wall die in het verleden het Romeinse imperium moesten beschermen tegen Barbaren. De regio ligt ook op de befaamde 47° breedtegraad, dezelfde als Bordeaux.

    De wijnstokker liggen op ongeveer 140m hoogte, de ondergrond is typische zwarte aarden (Chernozem) rijk aan organische stof. Dit is zeer vruchtbare grond met een rijke humus-laag en goede drainage, waardoor de wijnstokken diep moeten wortelen op zoek naar water.

    Deze 100% Chardonnay wordt handmatig geselecteerd en geplukt, nadien worden de druiven zacht geperst. Na de gisting op eiken vaten rijpt de
    wijn verder gedurende 3 maanden op Franse eik.
    Lees meer »
  • € 18.38
    Rood complexCuvée des Baldès2016 | Frankrijk (Cahors)
    Clos Triguedina is een topdomein met naam en faam in Cahors maar ook ver daarbuiten, reeds 7de generatie. Jean-Luc Baldès wordt aanzien als de referentie wanneer het over Cahors en meer specifiek Malbec uit Cahors gaat. In 1830 plant Etienne Baldès de eerste wijnstokken aan in 4 communes in Cahors, Zuid Frankrijk. De wijngaarden omvatten zeer oude wijnstokken die zijn overgebleven na de zeer strenge vorst in 1956.

    De huidige 7e generatie, onder leiding van Jean-Luc Baldès, cultiveert nu 80% Malbec, 15% Merlot en 5% Tannat op 65 ha wijngaard. De Malbec (ook wel Cot genoemd) is de ruggengraat van Cahors. De grond bestaat uit klei, steen en kalk. De samenstelling veranderd naargelang men aan een hoger terras komt. Er wordt gewerkt volgens het systeem “lutte raisonnée” wat zeer dicht tegen biologische wijnbouw aanzit.

    Deze rode wijn is gemaakt met 85% Malbec, 10% Merlot en 5% Tannat van het 2de ,3de en 4de terras. Ondergrond is kalkrijk met klei en silex. De wijn rijpt gedurende 12 maanden in Franse eiken vaten.
    Lees meer »
  • € 18.45
    Wit zoetCorte Adami Recioto di Soave DOCG2014 | Italië (Veneto)
    Corte Adami is een familie-domein dat sinds 2004 besloten heeft om uit de coöperatie te stappen en kwalitatieve, regio-reflecterende wijnen te maken. Voornamelijk de regio’s Soave en Valpolicella worden uitdrukkelijk in de spotlights gezet. Daarbij gebruik makende van de typische autochtone druiven die de streek rijk is. De wijngaarden voor de witte wijnen liggen in de buurt van Castelcerino (tussen Garda-meer en Mediterraanse zee) op een gemiddelde hoogte van 350m.

    De ondergrond is mineraal met vulkanische oorsprong en tufsteen. Dit zal het karakter van de wijnen duidelijk beïnvloeden. De Recioto di Soave is gemaakt van 100% Garganega de witte druif bij uitstek in Verona. De wijnstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud. De druiven worden laat geplukt (Vendemmia tardiva). Na de oogst drogen de druiven gedurende 5 maanden op latten en verliezen zo ongeveer de helft van hun oorspronkelijk gewicht. Daarna fermenteert het sap deels op inox en deels op hout. De langzame gisting laat uiteindelijk een deel restsuiker achter die de Recioto di Soave zo kenmerkt.

    Daarna blijft de wijn nog 7 à 8 maanden verder rijpen op eigen droesem met regelmatig omroeren (Battonage). Na deze rijping rust de wijn nog 4 maanden op inox-tanks en daarna 6-7 maanden verplichte flessenrust.
    Lees meer »
  • € 18.45
    Wit volCottas Garrafeira2017 | Portugal (Douro)
    Quinta de Cottas is gelegen in Douro. Met 10 hectare is dit een klein familie-domein. Douro is de streek bij uitstek in Portugal voor Rode wijnen en Porto’s. Maar ook witte wijnen kunnen opvallend veel karakter vertonen eigen aan de streek.

    Quinta de Cottas zal steeds duurzaam te werk gaan, rekening houdend met omgeving en milieu. Met respect voor terroir, plant en dier. Pedro maakt met deze Garrafeira (letterlijk vertaald Kelder) een blend van Rabigato, Arinto en Viosinho. De wijn fermenteert op Franse eik gedurende 6 maanden en rijpt daarna verder in de Kelder (langer dan andere wijnen waardoor benaming Garrafeira).

    Deze wijn zou eigenlijk gedeponeerd moeten worden als reserva of zelfs gran reserva maar Pedro vond dit niet nodig aangezien de wijn zichzelf en zijn complexiteit direct vrijgeeft. De druiven voor deze wijn komen van de wijngaarden gesitueerd in Cima Corgo.
    Lees meer »
  • € 18.98
    Rood volConcejo Reserva Barrica2016 | Spanje (Cigales)
    Cigales is een kleine DO gelegen in het noorden en vrij centraal in Spanje. Bodegas Concejo is een familie-domeine met wijngaarden gelegen in deze DO Cigales, meer bepaald in Valladolid.

    De wijnstokken behoren reeds een aantal generaties tot de familie van de huidige eigenaar Enrique Concejo. Sinds 1987 heeft Concejo een drastische koerswijziging gemaakt met als doel het maken van nog betere kwaliteitsvolle wijnen. In december 2000 werd de Concejo Crianza 1998 met succes voorgesteld aan het grote publiek, gevolgd door de joven en rosé.

    Deze topwijn, de Concejo, werd gemaakt van 100% Tempranillo-druiven waarvan de druiven uit 2 wijngaarden komen nl. van Aguedas met een rotsachtige en granieten ondergrond op ongeveer 800 m hoogte en stokken van min. 60 jaar oud. De andere wijngaard is Carredueñas met jongere stokken (+/- 25 jaar oud) en meer minerale, kalk-ondergrond. Deze krachtige rode wijn heeft 20 maanden gerijpt op eiken houten vaten (Franse en Amerikaanse eik).
    Lees meer »
  • € 18.98
    Rood complexDe Stefani Solèr2020 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

    Een natuurlijke aanpak in wijngaarden en kelder (geen toevoeging van bewaarmiddelen of pesticiden, natuurlijke gisten, geen sulfiet in de kelder, …) zorgen voor volle aromatische en elegante wijnen. Elke fles wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd bewijs daarvan de talloze erkenningen.

    Solèr betekent schuur in het venetiaans dialect. De schuur werd gebruikt om de beste druiven verder te laten drogen, rijpen.Deze wijn wordt gemaakt met 20% Marzemino, 20% Refosco, 20% Cabernet, 20% Carmenère en 20% Merlot-druiven gelegen in de Piave- en Refrontolo-regio. Alluviale ondergrond met voornamelijk klei in Piave en meer klei met tufsteen in Refrontolo zorgt dat de druiven hier graag gedijen. De Marzemino-druiven laat Alessandro verder drogen, de andere druiven volgen de klassieke vinificatie-methode. Na de fermentatie in vaten, rijpt de wijn verder op eiken barriques gedurende 12 maanden met daarna nog 12 maanden flessenrust.

    Tevens beschikbaar in MAGNUM- en Jeroboam-formaat.
    Lees meer »
  • € 18.98
    Rood zoetCapçanes Pansal del Calàs2014 | Spanje (Montsant)
    Celler de Capçanes is een coöperatieve gelegen in Tarragona meer bepaald in Montsant, dichtbij de Priorat-heuvels. De coöperatieve werd in 1933 opgericht door 5 families van het dorp Capçanes.

    Met verenigde krachten werden de wijngaarden individueel bewerkt maar samen gecommercialiseerd. Tot 1995 concentreerde men zich voornamelijk op bulkwijnen.Toen kreeg men de vraag vanuit de Joodse gemeenschap van Barcelona om wijnen te produceren. Belangrijke opmerking, kwaliteit moest hoog zijn. Het succes dat daarop volgde was de basis voor de huidige ontwikkeling en status van Capçanes in de wijnwereld.

    Stilaan ontpopte Celler de Capçanes zich tot de ambassadeur van de Montsant-regio. De unieke ondergronden en nabijheid van zee zorgen
    voor de ideale omstandigheden. Montsant ligt rond de Priorat-heuvels en mag meegenieten van de terroir- en klimatologische omstandigheden.

    De Pansal del Calàs is een uitzonderlijke wijn van 70% garnacha en 30% Carignan. Het is een versterkte wijn (zoals Porto) waarbij men alcohol heeft toegevoegd. De wijn rijpt nadien nog 15 maanden op Franse eiken vaten. Resultaat is een zoete wijn met restsuiker van 75g.
    Flessen van 500 ml.
    Lees meer »
  • € 19.48
    Wit complexBodegas RE Chardonnoir2017 | Chili (Casablanca Valley)
    Bodegas RE is een conceptual winery in Casablanca Valley, Chili. De stichters zijn Pablo Morandé Senior en Pablo Morandé Junior.
    Pablo Morandé Senior is de oprichter van Morandé-wijnen. Eén van de referenties in Chili.

    Na de verkoop van Morandé hebben zij een nieuwe uitdaging aangegaan met als doel een 'garage of conceptual winery' anders dan alle andere wineries. Zowel op het vlak van het cultiveren van de wijngaarden (twee verschillende druiven op dezelfde onderstam) als het maken van de wijnen in de kelder (gebruik van amforen, unieke blends, ...) tot het verpakken en visuals (catchy verpakkingen met hars) van de flessen. Het plaatje past en is op zijn minst uniek te noemen, in Chili maar ook in de rest van de wereld.

    De filosofie van Bodegas RE is het herontdekken (REinventar), opnieuw ontwikkelen (REcrear) en heropleven (REvelar) van oude druiven, technieken, processen, ... Met als uiteindelijk doel om nieuwe smaken en blends te maken die uniek zijn. Welkom bij Bodegas RE.

    Chardonnoir is de REdiscovery/HERontdekking van een historische blend van 2 druiven namelijk de Chardonnay en Pinot Noir.
    Het is een 'match made in heaven' in perfecte harmonie met elkaar. Een HERopleving van een blend die reeds eeuwen bestaat in de Champagne-streek maar minder bij stille wijnen.

    De wijngaarden in Casablanca bevinden zich in het laagste gedeelte van de Vallei, ongeveer 100 meter boven het zeeniveau.
    De stokken werden geplant in 1993 voor de Chardonnay en in 1994 voor de Pinot Noir.

    Dit zorgt voor lage opbrengsten maar dus ook hoge kwaliteit en vol rijp fruit. 's avonds en 's morgens is het koel in de wijngaarden en de ochtendlijke mist brengt een zilte neerslag naar de wijngaarden. Dit zorgt voor druiven met intense aroma's en frisheid.

    De Chardonnoir is een perfecte REunie met evenwichtige aroma's en smaak. Het herontdekken van de traditionele champagne-methode.

    De wijn fermenteert in grote houten, traditioneel handgemaakte, oude vaten. Op die manier werd er een unieke wijn gemaakt.

    Lees meer »
  • € 19.48
    Rood complexBodegas Re Doble2016 | Chili (Maule Valley)
    Bodegas RE is een conceptual winery in Casablanca Valley, Chili. De stichters zijn Pablo Morandé Senior en Pablo Morandé Junior.
    Pablo Morandé Senior is de oprichter van Morandé-wijnen. Eén van de referenties in Chili.

    Na de verkoop van Morandé hebben zij een nieuwe uitdaging aangegaan met als doel een 'garage of conceptual winery' anders dan alle andere wineries. Zowel op het vlak van het cultiveren van de wijngaarden (twee verschillende druiven op dezelfde onderstam) als het maken van de wijnen in de kelder (gebruik van amforen, unieke blends, ...) tot het verpakken en visuals (catchy verpakkingen met hars) van de flessen. Het plaatje past en is op zijn minst uniek te noemen, in Chili maar ook in de rest van de wereld.

    De filosofie van Bodegas RE is het herontdekken (REinventar), opnieuw ontwikkelen (REcrear) en heropleven (REvelar) van oude druiven, technieken, processen, ... Met als uiteindelijk doel om nieuwe smaken en blends te maken die uniek zijn. Welkom bij Bodegas RE.

    Doble is de REdiscovery/HERontdekking van een unieke blend van 2 druiven namelijk de Carignan en Garnacha. Specifiek aan deze mediterraanse blend is dat beide druiven op dezelfde onderstok staan. Dus 1 plant met 2 verschillende druiven. Waarbij de Garnacha-druiven zich richten naar het Andes-gebergte en de Carignan dan weer naar de Oceaan. De wijngaarden bevinden zich in Maule-valley.

    De beide druiven worden samen gecultiveerd, gefermenteerd en gebottled. De wijn rijpt gedurende 3 jaar op oude eiken foudres om het hout mooi te integreren in de wijn. Op die manier werd er een unieke wijn gemaakt.
    Lees meer »
  • € 19.48
    Rood complexBodegas RE Syranoir2015 | Chili (Casablanca Valley)
    Bodegas RE is een conceptual winery in Casablanca Valley, Chili. De stichters zijn Pablo Morandé Senior en Pablo Morandé Junior.
    Pablo Morandé Senior is de oprichter van Morandé-wijnen. Eén van de referenties in Chili.

    Na de verkoop van Morandé hebben zij een nieuwe uitdaging aangegaan met als doel een 'garage of conceptual winery' anders dan alle andere wineries. Zowel op het vlak van het cultiveren van de wijngaarden (twee verschillende druiven op dezelfde onderstam) als het maken van de wijnen in de kelder (gebruik van amforen, unieke blends, ...) tot het verpakken en visuals (catchy verpakkingen met hars) van de flessen. Het plaatje past en is op zijn minst uniek te noemen, in Chili maar ook in de rest van de wereld.

    De filosofie van Bodegas RE is het herontdekken (REinventar), opnieuw ontwikkelen (REcrear) en heropleven (REvelar) van oude druiven, technieken, processen, ... Met als uiteindelijk doel om nieuwe smaken en blends te maken die uniek zijn. Welkom bij Bodegas RE.

    Syranoir is de REdiscovery/HERontdekking van een unieke blend van 2 druiven namelijk de Syrah en Pinot Noir. De blend bestaat voor 70% uit Syrah en 30% Pinot Noir. De wijngaarden bevinden zich in Casablanca-valley.

    De beide druiven worden samen gecultiveerd, gefermenteerd en gebottled. De wijn fermenteert in grote ampforen van klei en rijpt daarna gedurende 12 maanden op grote eiken houten vaten. Pablo gebruikt steeds oude vaten om het hout niet te laten primeren. Op die manier werd er een unieke wijn gemaakt.
    Lees meer »
  • € 19.48
    Rood complexBodegas Re Cabergnan2012 | Chili (Maule Valley)
    Bodegas RE is een conceptual winery in Casablanca Valley, Chili. De stichters zijn Pablo Morandé Senior en Pablo Morandé Junior. Pablo Morandé Senior is de oprichter van Morandé-wijnen. Eén van de referenties in Chili.

    Na de verkoop van Morandé hebben zij een nieuwe uitdaging aangegaan met als doel een 'garage of conceptual winery' anders dan alle andere wineries. Zowel op het vlak van het cultiveren van de wijngaarden (twee verschillende druiven op dezelfde onderstam) als het maken van de wijnen in de kelder (gebruik van amforen, unieke blends, ...) tot het verpakken en visuals (catchy verpakkingen met hars) van de flessen. Het plaatje past en is op zijn minst uniek te noemen, in Chili maar ook in de rest van de wereld.

    De filosofie van Bodegas RE is het herontdekken (REinventar), opnieuw ontwikkelen (REcrear) en heropleven (REvelar) van oude druiven, technieken, processen, ... Met als uiteindelijk doel om nieuwe smaken en blends te maken die uniek zijn. Welkom bij Bodegas RE.

    Cabergnan is de REdiscovery/HERontdekking van een unieke blend van 2 druiven namelijk de Cabernet en Carignan. De blend bestaat voor 50% uit Cabenet en 50% Carignan. De wijngaarden bevinden zich in Maule. De beide druiven worden samen gecultiveerd, gefermenteerd en gebottled. De wijn fermenteert in grote ampforen van klei en rijpt daarna gedurende 24 maanden op grote eiken houten vaten. Pablo gebruikt steeds oude vaten om het hout niet te laten primeren. Op die manier werd er een unieke wijn gemaakt.

    Lees meer »
  • € 19.48
    Rood complexBodegas RE Syragnan2017 | Chili (Maule Valley)
    Bodegas RE is een conceptual winery in Casablanca Valley, Chili. De stichters zijn Pablo Morandé Senior en Pablo Morandé Junior.
    Pablo Morandé Senior is de oprichter van Morandé-wijnen. Eén van de referenties in Chili.

    Na de verkoop van Morandé hebben zij een nieuwe uitdaging aangegaan met als doel een 'garage of conceptual winery' anders dan alle andere wineries. Zowel op het vlak van het cultiveren van de wijngaarden (twee verschillende druiven op dezelfde onderstam) als het maken van de wijnen in de kelder (gebruik van amforen, unieke blends, ...) tot het verpakken en visuals (catchy verpakkingen met hars) van de flessen. Het plaatje past en is op zijn minst uniek te noemen, in Chili maar ook in de rest van de wereld.

    De filosofie van Bodegas RE is het herontdekken (REinventar), opnieuw ontwikkelen (REcrear) en heropleven (REvelar) van oude druiven, technieken, processen, ... Met als uiteindelijk doel om nieuwe smaken en blends te maken die uniek zijn. Welkom bij Bodegas RE.

    Syragnan is de REdiscovery/HERontdekking van een unieke blend van 2 druiven namelijk de Syrah en Carignan. De blend bestaat voor 70% uit Syrah en 30% Carignan. De wijngaarden bevinden zich in Maule Valley.

    De beide druiven worden samen gecultiveerd, gefermenteerd en gebottled. De wijn fermenteert in grote ampforen van klei en rijpt daarna gedurende 12 maanden op grote eiken houten vaten. Pablo gebruikt steeds oude vaten om het hout niet te laten primeren. Op die manier werd er een unieke wijn gemaakt.
    Lees meer »
  • € 19.88
    Rood complexAngels & Cowboys Red Proprietary blend2016 | Californië (Sonoma County)
    De filosofie van de eigenaar Yoav Gilat sluit volledig aan bij de naam van hun bedrijf en de afbeelding op het etiket. Dat refereert aan het innerlijke kind in ons allemaal.

    Dennis Hill is een wijnmaker met een grote staat van dienst, die echte Amerikaanse wijnen maakt zonder dat ze te heftig, te boterig en te houterig worden. Hij kiest heel duidelijk voor frisheid en balans. Om dit te bereiken haalt hij de druiven uit koelere zones. Een deel van de druiven komt van zijn eigen wijngaarden. Voor het andere deel heeft hij langdurige contracten met bevriende wijnboeren, waarbij hij ieder jaar heel precies die percelen uitzoekt, die passen bij de stijl van wijn die hij wil maken. De oogst en vinificatie gebeuren geheel door het eigen team.

    Het fruit voor deze Angels & Cowboys komt uit verschillende delen van Sonoma County (net ten zuiden van San Francisco) zoals de Russian River Valley, Dry Creek Valley en de Alexander Valley. Deze blend wordt gemaakt van vooral Zinfandel (61%) aangevuld met Syrah, Malbec en Petite Sirah.

    De wijn rijpt gedurende 13 maanden op Franse eik.
    Lees meer »
  • € 19.95
    Rood complexDiamant Pure Grenache2017 | Frankrijk (Languedoc-Roussillon)
    Het wijndomein Bruno Andreu is gelegen in het hart van de Languedoc (Pézenas aan de voet van de Cévennes) . Het domein gaat prat op traditionele wijnbouw met elegante toetsen.. Het familiedomein is reeds sinds 1792 in handen van de familie Jany. Sinds 1981 hebben Bernard en Marie-Josèphe Jany besloten het wijngoed over te nemen. Een nieuwe wind waaide doorheen de wijngaarden. Technieken en methodes werden aangepast en zorgden ervoor dat ze snel tot het meest vooruitstrevende domein van de regio werden beschouwd.

    De wijngaarden situeren zich tussen de Mediterraanse zee en de bergen met een unieke terroir als resultaat. In de wijn-gaarden beoefent men de zogenaamde Lutte Raisonnée-methode, waarbij zo weinig als mogelijk gebruik wordt gemaakt van chemicaliën, pesticiden, …

    De Pure Grenache bestaat zoals de naam reeds doet vermoeden uit 100% Grenache. Het is een gelimiteerde wijn met nummering. De wijnstokken zijn minimum 40 jaar oud. Na de manuele met een zeer laag rendement (slechts 25 hl/ha) en selectieve pluk per perceel worden de druiven geperst en rijpen ze gedurende 12 maanden in Franse eiken vaten van Radoux. De ondergrond is graniteus en rotsachtig.
    Lees meer »
  • € 20.88
    Rood complexWaterkloof Circumstance Shiraz2016 | Zuid-Afrika (Stellenbosch)
    Zoals de naam reeds doet vermoeden, is het een samenloop van omstandigheden die deze wijn zo uniek maakt. Hij is gemaakt van oude wijnranken, aangeplant in de nabijheid van de zee, waardoor je een lang groeiseizoen krijgt met ontwikkeling van rijpe, geconcentreerde wijnen, fijne zuren en mineralen.

    Circumstance Syrah groeit op de hellingen van de Schapenberg. De wijngaard is op ongeveer 4km van de zee gelegen waar de Syrah-druiven groeien op een hoogte tussen 240 en 260 meter boven de zeespiegel. De ondergrond bestaat voornamelijk uit zandsteen met middelgrote stenen, die vooral hun nut bewijzen als een vorm van drainage, tegelijkertijd zorgt de grond ook voor het behoud van condens. De wijngaarden zijn 8 jaar oud en geven een rendement van ongeveer 3 ton/ha.

    Voor alle premium-wijnen van Waterkloof is de filosofie van het wijn maken dezelfde. Een traditionele, minimalistische, natuurlijke aanpak met zo weinig als mogelijk inmenging in het proces van wijn maken. Dit zorgt voor wijnen die het karkater van de druif en het terroir nog beter weerspiegelen.

    Alle stappen in het proces worden met de nodige omzichtigheid aangepakt, de druiven worden vroeg in de morgen geplukt, waarbij de koele lucht zorgt voor een betere bewaring van de vruchten en hun aroma's, de trossen worden in zijn geheel, langzaam en voorzichtig geperst, de wijnmaker maakt ook hier de keuze voor een natuurlijke, wilde vergisting. Het vruchtensap wordt in open vaten gefermenteerd. Enkel een beetje sulfiet wordt toegevoegd verder geen andere additieven (zuren, enzymen, ...). De druiven worden maximaal 2x per dag naar beneden geduwd om nog betere extractie te hebben van kleur en aroma's. 30 dagen mag de wijn verder 'rijpen' bij de pellen. Om zekere te zijn dat enkel de fijnste tannines naar boven komen, wordt gebruik gemaakt van een mandpers.
    De wijn mag dan verder rijpen in nieuwe vaten van 600 liter en dit gedurende 20 maanden. De wijn krijgt ook nog een klaring met eiwit (eieren van het erf) om de tannines nog fijner te maken.
    Lees meer »
  • € 20.88
    Rood complexWaterkloof Circumstance Cabernet Franc2016 | Zuid-Afrika (Stellenbosch)
    Zoals de naam reeds doet vermoeden, is het een samenloop van omstandigheden die deze biodynamische wijn zo uniek maakt. Hij is gemaakt van oude wijnranken, aangeplant in de nabijheid van de zee, waardoor je een lang groeiseizoen krijgt met ontwikkeling van rijpe, geconcentreerde wijnen, fijne zuren en mineralen.

    Circumstance Cabernet Sauvignon groeit op de hellingen van de Schapenberg. De wijngaard is op ongeveer 5km van de zee (False Bay kustlijn) gelegen waar de Cabernet Sauvignon-druiven groeien op een hoogte tussen 260 en 280 meter boven de zeespiegel. De krachtige Zuidwestenwind die hier waait zorgt voor een controlerende invloed op wijngaard en oogst. De vulkanische ondergrond bestaat voornamelijk uit zandsteen met middelgrote stenen, die vooral hun nut bewijzen als een vorm van drainage, tegelijkertijd zorgt de grond ook voor het behoud van condens. De wijngaarden zijn 9 jaar oud en geven een rendement van ongeveer 8 ton/ha.

    Voor alle premium-wijnen van Waterkloof is de filosofie van het wijn maken dezelfde. Een traditionele, minimalistische, natuurlijke aanpak met zo weinig als mogelijk inmenging in het proces van wijn maken. Dit zorgt voor wijnen die het karkater van de druif en het terroir nog beter weerspiegelen.

    Alle stappen in het proces worden met de nodige omzichtigheid aangepakt, de druiven worden vroeg in de morgen geplukt, waarbij de koele lucht zorgt voor een betere bewaring van de vruchten en hun aroma's, de trossen worden in zijn geheel, langzaam en voorzichtig geperst, de wijnmaker maakt ook hier de keuze voor een natuurlijke, wilde vergisting. Het vruchtensap wordt in open houten vaten gefermenteerd. Enkel een beetje sulfiet wordt toegevoegd verder geen andere additieven (zuren, enzymen, ...). De druiven worden maximaal 2x per dag naar beneden geduwd om nog betere extractie te hebben van kleur en aroma's. 30 dagen mag de wijn verder 'rijpen' bij de pellen. Om zekere te zijn dat enkel de fijnste tannines naar boven komen, wordt gebruik gemaakt van een mandpers.

    De wijn mag dan verder rijpen in nieuwe (40%) en oude (60%) Franse eiken vaten en dit gedurende 22 maanden.
    Lees meer »
  • € 20.88
    Rood volWaterkloof Circumstance Merlot2015 | Zuid-Afrika (Stellenbosch)
    Zoals de naam reeds doet vermoeden, is het een samenloop van omstandigheden die deze biodynamische wijn zo uniek maakt. Hij is gemaakt van oude wijnranken, aangeplant in de nabijheid van de zee, waardoor je een lang groeiseizoen krijgt met ontwikkeling van rijpe, geconcentreerde wijnen, fijne zuren en mineralen.

    Circumstance Merlot groeit op de hellingen van de Schapenberg. De wijngaard is op ongeveer 5km van de zee gelegen waar de Merlot-druiven groeien op een hoogte tussen 240 en 260 meter boven de zeespiegel. De koele westenwind die hier waait zorgt voor een frisse invloed in wijngaard en wijnen. De vulkanische ondergrond bestaat voornamelijk uit zandsteen met middelgrote stenen, die vooral hun nut bewijzen als een vorm van drainage, tegelijkertijd zorgt de grond ook voor het behoud van condens. De wijngaarden zijn 12 jaar oud en geven een rendement van ongeveer 6 ton/ha.

    Voor alle premium-wijnen van Waterkloof is de filosofie van het wijn maken dezelfde. Een traditionele, minimalistische, natuurlijke aanpak met zo weinig als mogelijk inmenging in het proces van wijn maken. Dit zorgt voor wijnen die het karkater van de druif en het terroir nog beter weerspiegelen.

    Alle stappen in het proces worden met de nodige omzichtigheid aangepakt, de druiven worden vroeg in de morgen geplukt, waarbij de koele lucht zorgt voor een betere bewaring van de vruchten en hun aroma's, de trossen worden in zijn geheel, langzaam en voorzichtig geperst, de wijnmaker maakt ook hier de keuze voor een natuurlijke, wilde vergisting. Het vruchtensap wordt in open houten vaten gefermenteerd. Enkel een beetje sulfiet wordt toegevoegd verder geen andere additieven (zuren, enzymen, ...). De druiven worden maximaal 2x per dag naar beneden geduwd om nog betere extractie te hebben van kleur en aroma's. 35 dagen mag de wijn verder 'rijpen' bij de pellen. Om zekere te zijn dat enkel de fijnste tannines naar boven komen, wordt gebruik gemaakt van een mandpers.

    De wijn mag dan verder rijpen in nieuwe (30%) en 2e jaars (70%) Franse eiken vaten en dit gedurende 20 maanden.
    Lees meer »
  • € 20.98
    Rood complexCapçanes 9/X Pinot Noir2014 | Spanje (Montsant)
    Celler de Capçanes is een coöperatieve gelegen in Tarragona meer bepaald in Montsant, dichtbij de Priorat-heuvels. De coöperatie werd in 1933 opgericht door 5 families van het dorp Capçanes. Met verenigde krachten werden de wijngaarden individueel bewerkt maar samen gecommercialiseerd.

    Tot 1995 concentreerde men zich voornamelijk op bulkwijnen.Toen kreeg men de vraag vanuit de Joodse gemeenschap van Barcelona om wijnen te produceren. Belangrijke opmerking, kwaliteit moest hoog zijn. Het succes dat daarop volgde was de basis voor de huidige ontwikkeling en status van Capçanes in de wijnwereld. Stilaan ontpopte Celler de Capçanes zich tot de ambassadeur van de Montsant-regio. De unieke ondergronden en nabijheid van zee zorgen voor de ideale omstandigheden. Montsant ligt rond de Priorat-heuvels en mag meegenieten van de terroir- en klimatologische omstandigheden. De ondergronden verschillen van wijngaard tot wijngaard en van plot tot plot.

    De Pinot Noir 9/X is een mono-cépage van Pinot Noir een atypische en gewaagde keuze voor de streek. Minerale ondergrond met kalksteen en klei. De wijngaarden liggen op 500 meter hoogte. Na de manuele oogst rijpt de wijn gedurende 12 maanden verder op Franse eiken vaten, nieuw tot 2 jaar oud. Light toasted vaten. Om meer body te geven aan deze Pinot Noir laat men de wijn ook nog eens extra weken op geselecteerde stelen om meer body en ook lichte tannines te genereren.

    Lees meer »