Zoek een wijn

251 zoekresultaten

ONZE WIJNEN

Welke wijnen bij LartduVin?
De mooiste Europese en niet-Europese wijnen werden voor u geselecteerd. Onze zoektocht richt zich vooral op wijnen uit onbeminde, minder gekende of niet meer gekende regio's. Het merendeel van onze wijnen heeft exclusiviteit voor Oost- en West-Vlaanderen.


251 zoekresultaten
  • € 9.85
    Rood fijnCapçanes Mas Collet2019 | Spanje (Montsant)
    Celler de Capçanes is een coöperatieve gelegen in Tarragona meer bepaald in Montsant, dichtbij de Priorat-heuvels. De coöperatieve werd in 1933 opgericht door 5 families van het dorp Capçanes.Met verenigde krachten werden de wijngaarden individueel bewerkt maar samen gecommercialiseerd. Tot 1995 concentreerde men zich voornamelijk op bulkwijnen.Toen kreeg men de vraag vanuit de Joodse gemeenschap van Barcelona om wijnen te produceren. Belangrijke opmerking, kwaliteit moest hoog zijn.

    Het succes dat daarop volgde was de basis voor de huidige ontwikkeling en status van Capçanes in de wijnwereld. Stilaan ontpopte Celler de Capçanes zich tot de ambassadeur van de Montsant-regio. Dit door de productie van individuele hoog gequoteerde wijnen. De unieke ondergronden en nabijheid van zee zorgen voor de ideale omstandigheden.

    Montsant ligt rond de Priorat-heuvels en mag meegenieten van de terroir- en klimatologische omstandigheden. De ondergronden verschillen van wijngaard tot wijngaard en van plot tot plot. Gaande van kalksteen, zand, klei tot leisteen.

    De Mas Collet is een blend van 35% Garnacha, 25% Carignan (= Samsó), 25% Cabernet Sauvignon en 15% Tempranillo. Alluviale en minerale ondergrond zorgt voor de nodige finesse. Manuele pluk is een must. Na de gisting rijpt de wijn nog 9 maanden verder op nieuwe tot 5-jaar oude eiken vaten (zowel Amerikaanse als Franse). De vaten zijn light and medium toasted.

    Lees meer »
  • € 9.85
    Rosé frisGouguenheim Rosé Malbec2019 | Argentinië (Uco-Valley)
    Wijn gemaakt van 100% Malbec-druif. Wijngaarden zijn gelegen in de Uco-Valley op 1 100 meter hoogte in extreme omstandigheden (hoogte + woestijnklimaat) waardoor de wijn vol en toch elegant is. De extreme hitte zorgt voor volle wijnen en de koude tijdens de nacht zorgt dan weer voor de nodige zuren, die echter mooi versmolten zijn waardoor dit resulteert in een evenwichtige, elegante wijn.

    De Malbec-druif is de nationale trots op het gebied van rode wijnen, deze druif wordt naast een regio in het Zuidwesten van Frankrijk (Cahors) bijna nergens nog verbouwd. Er is een constant gevecht tussen enerzijds Argentinië en anderzijds Cahors om de ontdekker te zijn van de Malbec-druiven.Tot op heden is er nog steeds een concurrentie-strijd tussen de 2 regio's om wat het gebruik van deze druif betreft.

    De Malbec-druif staat garant voor wijnen met body en karakter.
    Lees meer »
  • € 9.85
    Wit elegantSainte Eulalie de Montblanc Chardonnay boisé2022 | Frankrijk (Languedoc-Roussillon)
    Het wijndomein Bruno Andreu is gelegen in het hart van de Languedoc (Pézenas aan de voet van de Cévennes) . Het domein gaat prat op traditionele wijnbouw met elegante toetsen.

    De wijngaarden situeren zich tussen de Mediterraanse zee en de bergen met een unieke terroir als resultaat. In de wijngaarden beoefent men de zogenaamde Lutte Raisonnée-methode, waarbij zo weinig als mogelijk gebruik wordt gemaakt van chemicaliën, pesticiden, …

    Collection Les Prunelles bestaat uit 100% Chardonnay. Na de manuele pluk worden de druiven geperst en rijpen ze op de lies en dit gedurende 4 maanden. Men voegt tijdens de fermentatie houten planken toe (van oude wijnvaten) om nog iets meer complexiteit aan de wijn toe te voegen.
    Lees meer »
  • € 9.85
    Rood elegantWee Angus Merlot2019 | Australië (Central Victoria)
    Hamish MacGowan heeft een wereldwijde ervaring als het op wijnen aankomt. In 2003 keerde hij terug naar Australië om zijn eigen wijnbedrijf op te richten.

    De wijnen van Hamish zijn robuuste doch sappige wijnen gemaakt om te drinken an sich of bij een stuk vlees. Het etiket is dan ook niet voor niets gekozen. Hamish werkt voornamelijk met Cabernet en Merlot als druiven en tracht de Europese toets in zijn wijnen te verwerken. Niet ‘Too Bald’ in fruit en hout, maar eerder kruidig en sappig.

    De Wee Angus is het kleine sappige broertje van de Angus en Black Angus, 100% Merlot, 8 maanden houtlagering.
    Lees meer »
  • € 9.85
    Rood elegantSainte Eulalie de Montblanc Cabernet Sauvignon2020 | Frankrijk (Languedoc-Roussillon)
    Wijndomein Bruno Andreu is gelegen in het hart van de Languedoc (Pézenas aan de voet van de Cévennes) . Het domein gaat prat op traditionele wijnbouw met elegante toetsen. Bernard Jany en Bruno Andreu trachten natuurlijke wijnen met een moderne toets te brengen. Het familiedomein is reeds sinds 1792 in handen van de familie Jany.

    Sinds 1981 hebben Bernard en Marie-Josèphe Jany besloten het wijngoed over te nemen. Een nieuwe wind waaide doorheen de wijngaarden. Technieken en methodes werden aangepast en zorgden ervoor dat ze snel tot het meest vooruitstrevende domein van de regio werden beschouwd.

    De wijngaarden situeren zich tussen de Mediterraanse zee en de bergen met een unieke terroir als resultaat. In de wijngaarden
    beoefent men de zogenaamde Lutte Raisonnée-methode, waarbij zo weinig als mogelijk gebruik wordt gemaakt van chemicaliën, pesticiden, …

    Deze Cabernet komt van wijngaarden gelegen in de gemeente Montblanc. De wijn rijpt gedurende 4 maanden op Franse eik.
    Lees meer »
  • € 9.95
    Parelend BrutCava Vita Vivet Brut Seleccio Spanje (Catalunië)
    Celler Jan Vidal is een referentie in de streek van Penedès. Het is een familiedomein waar kwaliteit hoog in het vaandel wordt gedragen. De wijngaarden situeren zich tussen Alt Penedès en Baix Penedès.

    De invloed van de Middellandse zee en de bergen zorgt voor een ideale setting naar wijngaarden toe. Het mediterraans klimaat gecombineerd met de frisheid van de zee en bergen zorgt voor de perfecte factoren om kwaliteitswijn/cava te maken. De beste druiven worden geselecteerd om een constante kwaliteit te garanderen.

    De Vita Vivet is een blend van Xarello, Macabeo en Parellada. De cava rijpt gedurende 12 maanden sur lattes, dit geeft hem reeds een voorsprong op andere cava’s die standaard 9 maanden moet rijpen. Dit zorgt ook voor iets meer complexiteit en structuur in neus en mond.
    Lees meer »
  • € 9.95
    Rosé frisCava Vita Vivet Rosé Brut Seleccio Spanje (Catalunië)
    Celler Jan Vidal is een referentie in de streek van Penedès. Het is een familiedomein waar kwaliteit hoog in het vaandel wordt gedragen. De wijngaarden situeren zich tussen Alt Penedès en Baix Penedès.

    De invloed van de Middellandse zee en de bergen zorgt voor een ideale setting naar wijngaarden toe. Het mediterraans klimaat gecombineerd met de frisheid van de zee en bergen zorgt voor de perfecte factoren om kwaliteitswijn/cava te maken. De beste druiven worden geselecteerd om een constante kwaliteit te garanderen.

    De Vita Vivet rosé is een blend van Pinot Noir en Trepat. De cava rijpt gedurende 12 maanden sur lattes, dit geeft hem reeds een voorsprong op andere cava’s die standaard 9 maanden moet rijpen. Dit zorgt ook voor iets meer complexiteit en structuur in neus en mond.
    Lees meer »
  • € 9.98
    Wit complexAmpelosaurus Chardonnay2022 | Frankrijk (Limoux)
    Deze 100% Chardonnay-wijn komt uit wijngaarden gelegen in Limoux, meer bepaald in de vallei van de Aude, en genieten van uitzonderlijke klimatologische omstandigheden.

    De grote diversiteit aan ondergronden doet het beste in de Chardonnay-druif naar boven komen. Typische rode klei, krijt en kalksteen zorgen voor een ideale voedingsbodem. De vallei van de Aude is ook beroemd voor zijn vele fossiele overblijfselen die de ondergrond een fijne minerale toets geven. De wijngaarden waar de druiven voor deze wijn staan waren ooit de stille getuige van een unieke vondst. Een bijna intact skelet van een Ampelosaurus werd bovengehaald uit de ondergrond van deze wijngaarden.

    De unieke condities gecombineerd met het "Protect Planet"-charter (lage rendementen, strict snoeien, ...) resulteren in de beste druiven om deze witte wijn te maken. Respect voor het milieu en voor de natuurlijke cycli gecombineerd met een biodynamische insteek geven de druiven een 'groen' tintje.

    Alle druiven worden met de hand geplukt en getransporteerd in kleine containers. Vinificatie in kleine vaten en bâttonage des lies geven nog meer complexiteit. De verdere rijping geschiedt in eiken vaten gedurende 6 maanden.
    Lees meer »
  • € 9.98
    Rood fijnDuquesa de la Victoria Rioja Crianza DOC2019 | Spanje (Rioja)
    Bodegas Valdelana is gesitueerd in Elciego, de geboorteplaats van Rioja Alavesa wijnen. Elciego ligt tussen de Sierra de Cantabria bergen en de Ebro rivier. Drie essentiële kwaliteitsfactoren maken deze wijn, namelijk bodem, klimaat en druivenras.

    De bodem, een combinatie van kalk en klei, en het micro-klimaat, met bescherming tegen de noordelijke wind door de bergen, zijn ideale omstandigheden om een druif tot zijn volle recht te laten komen. Dit gecombineerd met veel zon zorgt voor volle, rijpe druiven.
    Deze wijnen vertegenwoordigen met verve hun regio door finesse en elegantie te combineren met duidelijke persoonlijkheid.

    Deze 100% Rioja-wijn van het Crianza type bestaat uit 95% Tempranillo en 5% Mazuelo.

    Tijdens het rijpingsproces maakt Juan Jesus Valdelana gebruik van eiken vaten (50% Amerikaanse eik en 50% Franse Allier-eik).
    De gemiddelde vatleeftijd is 3 jaar. Waardoor het houteffect gedurende de 12 maanden rijping mooi versmolten is.
    Na de bottling blijft de wijn nog 12 maanden nagenieten in de kelder.


    Lees meer »
  • € 9.98
    Rood fijnGargantuavis Pinot Noir2020 | Frankrijk (Limoux)
    Deze 100% Pinot Noir-wijn komt uit wijngaarden gelegen in Limoux, meer bepaald in de vallei van de Aude, en genieten van uitzonderlijke klimatologische omstandigheden.

    De grote diversiteit aan ondergronden doet het beste in de Pinot Noir-druif naar boven komen. De vallei van de Aude is ook beroemd voor zijn vele fossiele overblijfselen die de ondergrond een fijne minerale toets geven. Gargantuavis … inderdaad een dinosaurus. Ook één van de laatste waarvan overblijfselen en eieren werden gevonden in Europa meer bepaald in de vallei van de Aude.

    Naast deze overblijfselen heeft de bodem uiteraard nog meer fossiele resten te bieden. Ideaal om goede, minerale wijnen te maken en dus ook om Pinot Noir te verbouwen. De rode kleigrond doorspekt met kalksteen en fossielen is een ideale terroir.

    De unieke condities gecombineerd met het "Protect Planet"-charter (lage rendementen, strict snoeien, ...) resulteren in de beste druiven om deze wijn te maken. Respect voor het milieu en voor de natuurlijke cycli gecombineerd met een biodynamische insteek geven de druiven een 'groen' tintje.

    Alle druiven worden met de hand geplukt en getransporteerd in kleine containers. Vinificatie in kleine vaten, dubbele pigéage en verdere élévage op eiken vaten gedurende 12 maanden.
    Lees meer »
  • € 9.98
    Wit elegantRhabdodon Mauzac2021 | Frankrijk (Limoux)
    Cave Anne de Joyeuse is gesitueerd in AOP Limoux meer bepaald in de vallei van de Aude sinds 1929. De cave hanteert een streng kwaliteitsysteem (duurzame economie en biodiversiteit) die ze zelf in het leven hebben geroepen, Protect Planet.

    Dit is een alternatief voor sustainable wine growing maar een stuk strenger. Het systeem werd goedgekeurd en gecertificeerd door Veritas..
    Alle leden van de coöperative dienen erg strikte regels te volgen en worden bijgestaan door hoog technologische middelen (inclusief thermische satelliet meting van de rijpheid van de verschillende percelen). Het wijndomein heeft een erg gedetailleerd milieuplan, een eigen waterzuiveringsinstallatie, zonnepanelen, … De enorme focus op milieuvriendelijke productie heeft zich vertaald in de aanwezigheid van een unieke flora (vb. 80 verschillende inheemse orchideeën groeien wild op het domein).

    Rhabdodon … inderdaad een dinosaurus. Ook van deze dinosaurus werden overblijfselen gevonden in Europa meer bepaald in de vallei van de Aude. Naast deze overblijfselen heeft deze bodem uiteraard nog meer fossiele resten te bieden. Ideaal om goede, minerale wijnen te maken.

    De wijngaarden voor deze Mauzac-stokken situeren zich op de hoogvlaktes van deze Aude-Vallei. De rode kleigrond doorspekt met kalksteen en fossielen is een ideale terroir. Manuele en selectieve pluk. Vinificatie in kleine vaten, bâtonnage sur lies en verdere élévage op eiken vaten gedurende 5 tot 6 maanden.
    Lees meer »
  • € 10.14
    Wit frisTenoira Gayoso Godello2013 | Spanje (Bierzo)
    Tenoira Gayoso is een familie-domein gelegen in het Noord-Westen van Castilla y Leon, namelijk DO Bierzo. Guillermo, de eigenaar en wijnmaker, wil vooral dat zijn wijnen authenticiteit uitstralen. Waardoor de keuze voor de Godello-druif snel werd gemaakt. De heuvels van Villafranca del Bierzo zijn de ideale omstandigheden om de druif van de regio een thuismatch te laten spelen. Ondergrond en terroir zorgen ervoor dat het beste uit de Godello-druif naar bovenkomt.

    Naast authenticiteit hecht Guillermo ook uitzonderlijk veel belang aan omgeving en milieu.De symbiose tussen wijngaard en natuur staat centraal. Waarbij een biologische insteek, of zoals de Fransen het zo mooi kunnen verwoorden 'Lutte Raisonnée, nooit ver af is. Alles begint bij de basis waar het land en de wijnstokken een vooraanstaande rol vervullen in het wijnproces.

    Deze Tenoira Gayoso is een witte wijn van het type Joven, dit betekent dat de wijn geen houtlagering heeft gehad. Dit zorgt ervoor dat de typiciteit van druif en terroir enkel maar meer benadrukt worden.
    Lees meer »
  • € 10.25
    Rood complexCoquelicot AOP Limoux2019 | Frankrijk (Limoux)
    Deze Zuiderse blend van Merlot, Syrah, Malbec en Cabernet Franc komt van wijnstokken met een minimum leeftijd van 20 jaar.
    De wijngaarden zijn gelegen in Limoux en genieten van uitzonderlijke klimatologische omstandigheden.

    De grote diversiteit aan specifieke ondergronden doet het beste in iedere druif naar boven komen. Klei en kalksteen met oceanische invloeden voor de Merlot en Cabernet Franc. De fijnere klei-structuur in het Noord-Oosten met mediterraanse invloeden doet de Syrah en andere Malbecs floreren als nooit tevoren. De vallei van de Aude is ook beroemd voor zijn vele fossiele overblijfselen die de ondergrond een fijne minerale toets geven.

    Deze unieke condities gecombineerd met het "Protect Planet"-charter (lage rendementen, strict snoeien, ...) resulteren in de beste druiven om deze blend te maken.

    Alle druiven worden met de hand geplukt en getransporteerd in kleine containers. Na het maken van de blend rijpt de wijn nog 8-9 maanden verder op eiken vaten.

    Coquelicot is het Frans voor klaproos. Deze wilde bloem is veelvuldig aanwezig in en rond de wijngaarden. De bloem is tevens een indicator voor de kwaliteit en gezondheid van de bodem. De klaproos groeit enkel in bodems vrij van vervuiling. Het is het resultaat van het dagdagelijkse streven naar biodiversiteit en tevens een bewijs van de doeltreffendheid van het "Protect the Planet" Charter.
    Lees meer »
  • € 10.25
    Wit elegantVery Limoux Chardonnay2022 | Frankrijk (Limoux)
    Cave Anne de Joyeuse is gesitueerd in AOPC Limoux meer bepaald in de vallei van de Aude sinds 1929. De cave hanteert een streng kwaliteitsysteem (duurzame economie en biodiversiteit) die ze zelf in het leven hebben geroepen, Protect Planet.

    Dit is een alternatief voor sustainable wine growing maar een stuk strenger. Het systeem werd goedgekeurd en gecertificeerd door Veritas..
    Alle leden van de coöperative dienen erg strikte regels te volgen en worden bijgestaan door hoog technologische middelen (inclusief thermische satelliet meting van de rijpheid van de verschillende percelen). Het wijndomein heeft een erg gedetailleerd milieuplan, een eigen waterzuiveringsinstallatie, zonnepanelen, … De enorme focus op milieuvriendelijke productie heeft zich vertaald in de aanwezigheid van een unieke flora (vb. 80 verschillende inheemse orchideeën groeien wild op het domein).

    De Very Limoux is een 100% AOP Limoux-wijn gemaakt van uitsluitend Chardonnay-druiven. De wijnstokken zijn gelegen in de vallei en op de heuvels. De kalkstenen ondergrond voorziet de wijn van elegantie met daarnaast een hoeveelheid complexiteit. De gisting gaat door in Franse eiken vaten van 220 liter. De lees worden elke dag geroerd om nog meer complexiteit in de wijn te bekomen. Na de gisting rijpt de wijn in deze vaten verder gedurende 9 maanden.
    Lees meer »
  • € 10.45
    Parelend BrutMas Kalida Cava Brut Reserva Spanje (Catalunië)
    In tegenstelling tot de zee van goedkope cava die alom tegenwoordig is, heeft deze cava karakter, eigenheid en body. Hij is gemaakt van de klassieke cava-druivenrassen Xarello, Parellada en Macabeo, welke zorgvuldig geselecteerd worden. Dit geeft deze mousserende wijn een mooie en echt volle structuur. Bovendien is dit product van het type reserva, wat betekent dat hij 18 maanden heeft gerijpt op zijn droesem, wat duidelijk in de geur en smaak naar bovenkomt. Deze mousserende wijn heeft een tweede gisting op fles gehad en wordt dus vervaardigd volgens de méthode traditionelle. Tel deze twee aspecten bij elkaar en voeg daarbij een erg getalenteerde wijnmaakster en je bekomt een schuimwijn met een bijzondere eigenheid.
    Lees meer »
  • € 10.45
    Parelend BrutDS Blanc de Blancs Brut Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee.
    3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein.

    De DS Blanc de Blancs Brut is een parelende wijn die komt uit de streek tussen Conegliano en Valdobbiadene. Het is een blend van Glera (of Prosecco-druif), Chardonnay en Pinot Blanc. Deze regio met impressionante heuvels ten Noorden van Venetië is tevens het episch centrum van de Prosecco-wijnen.

    Het micro-klimaat tussen deze heuvels, met warme dagen en frisse nachten, zorgt voor aromatische wijnen met een minerale, frisse toets. De hoogte van de wijngaarden varieert tussen 200 en 350 meter boven zeeniveau. De ondergrond is mineraal met klei en kalk als voornaamste materie.

    De tweede gisting wordt uitgevoerd volgens de ‘Italian Method’ (of ook Charmat).
    Suikergehalte op ongeveer 8g (= Brut).
    Lees meer »
  • € 10.45
    Rood elegantVocàbolo Rosso Merlot/Sangiovese2018 | Italië (Marché)
    Cantine Provima is het oudste wijndomein in de regio van Vallesina (Marche). De Cantine bestaat uit familie-domeinen die van generatie op generatie in de Matelica-regio hun wijngaarden verbouwen. Het wijndomein beslaat 100 hectare wijngaarden en heeft 180 wijnboeren die elke dag het beste van zichzelf geven.

    De wijngaarden voor deze wijn liggen in Matelica op 350 meter hoogte. Ondergrond van klei doorspekt met kalksteen. De druiven voor deze Vocàbolo Rosso komen elk jaar van dezelfde wijngaarden waar ze manueel worden geplukt. Men gebruikt een blend van 40% Merlot, 40% Petit Verdot en 20% Sangiovese. Het rendement wordt laag gehouden zodat men meer karakter uit de druiven kan halen.

    De Merlot en Petit verdot rijpen gedurende 12 maanden op eiken vaten. De Sangiovese rijpt dan weer op inox vaten om de kruidigheid en het subtiele fruit te behouden. Na de botteling genieten de wijnen nog minimum 6 maanden flessenrust in de kelder.
    Lees meer »
  • € 10.45
    Rood elegantPaxton Queen of the Hive2021 | Australië (McLaren Valle)
    Paxton is een familiebedrijf, opgericht in 1979 door David Paxton. David is een zeer getalenteerde druiventeler en wijnmaker en een nuchtere Aussie. Hij is tevens als wijngaardconsultant verbonden aan diverse wijnbedrijven in premium regio’s in Australië voor de topwijnen van o.a. Penfolds en Wolf Blass.

    In 2003 bezocht David een conferentie over biodynamische technieken en was meteen verkocht. In 2004 begon hij al zijn eigen wijngaarden om te zetten naar eerst biologisch en daarna biodynamisch, in 2011 is hij gecertificeerd door de National Association for Sustainable Agriculture Australia (NASAA).

    In totaal heeft Paxton 80 hectare wijngaard, verdeeld over 6 percelen, die allen biodynamisch gecertificeerd zijn. Hiermee is Paxton een van de
    grootste biodynamische wijnproducenten van Australië. Alle percelen liggen maximaal 10 km van de zee, de bodems zijn divers. Zoon Ben Paxton is ook nauw betrokken en Chris Chapman is wijngaardmanager en verantwoordelijk voor de intensieve biodynamische werkwijze. Dwayne Cunningham en Kate Goodman (executive consultant) zijn verantwoordelijk voor het maken van de wijnen.

    Blend van Shiraz, Tempranillo en Grenache. De wijn rijpt gedurende 6 maanden op kleine eiken Franse vaten.
    Lees meer »
  • € 10.65
    Rood volTemperamento Bobal2019 | Spanje (Utiel-Requena)
    Volle, fruitige wijn met 100% Bobal-druiven. De wijngaarden zijn gelegen in Utiel-Requena en ondervinden de invloed van de Middellandse zee. De overvloedige zonne-uren (mediterraans klimaat) in combinatie met het zeeklimaat zorgen voor een zuiderse wijn met de nodige frisheid.

    De wijngaarden liggen tevens op +/- 900 meter hoogte en hebben een ondergrond van rode klei met sedimentair gesteente. De wijnstokken zijn minimum 60 jaar oud met vrij lage rendementen.

    De oogst verloopt manueel in kleine kisten en voert men uit in oktober (vrij laat). De fermentatie gaat door in 100% nieuwe eiken houten vaten en rijpt daarna 6 tot 8 maanden verder op dezelfde Franse eik.

    Lees meer »
  • € 10.78
    Wit frisBlanc des Mers Picpoul de Pinet2022 | Frankrijk
    Picpoul is één van de weinige druivensoorten waarbij de appellatie dezelfde naam heeft als de druif.

    De wijngaarden voor deze Picpoul de Pinet kijken uit op de zee en het bassin van Thau (binnenmeer gekend om zijn oesters). In de wijngaarden beoefent men de zogenaamde Lutte Raisonnée-methode, waarbij zo weinig als mogelijk gebruik wordt gemaakt van chemicaliën, pesticiden, …
    Het wijndomein Bruno Andreu gaat prat op traditionele wijnbouw met elegante toetsen.

    De Picpoul-druiven worden 's nachts en manueel geplukt (om de frisheid nog meer te verzekeren). Daarna volgt een lichte persing waarna de fermentatie start op lage temperatuur. Een lange fermentatie zorgt voor meer complexiteit in de wijn.
    Lees meer »