Zoek een wijn

220 zoekresultaten

De Stefani Vitàlys

€ 11.25
Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

Een natuurlijke aanpak in wijngaarden en kelder (geen toevoeging van bewaarmiddelen of pesticiden, natuurlijke gisten, geen sulfiet in de kelder, …) zorgen voor volle aromatische en elegante wijnen. Elke fles wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd bewijs daarvan de talloze erkenningen.

Vitalys is het Latijns voor levendig. Deze wijn wordt gemaakt met 100% Chardonnay-druiven gelegen in Treviso aan de Piave-rivier. Alluviale ondergrond met voornamelijk klei in combinatie met een minerale structuur zorgt dat de Chardonnay-druif hier graag gedijt. Na de fermentatie rijpt de wijn verder op zijn fijne lees waardoor de elegante complexiteit naar bovenkomt en het zalvende in de mond versterkt wordt.
Wit fris
Kalk, Klei
Chardonnay
Italië
Veneto
2015
Inox
Mono-cépage
Licht intens goudgeel.
Opmerkelijk is de duidelijke minerale toets, een vleugje floraliteit, groen fruit (bessen, granny Smith-appel) en zelfs licht gerookt (vuursteen).
Fris, elegant met body is de conclusie.
Een mooie, elegante wijn die zich vrij gemakkelijk aanpast aan verschillende gerechten, niet toevallig door zijn frisse, maar toch volle structuur. Heerlijk als aperitief, maar ook niet te versmaden bij gevogelte, kalfsvlees, salades, visgerechten, pasta’s, Risotto, … Zelfs schaal- en schaaldieren met net dat ietsje meer (gegratineerd, ...) swingen de pan uit bij het zien van deze chardonnay.
Aperitief, BBQ, Gevogelte, Kalfsvlees, Kazen, Koude visgerechten, Kruidige visgerechten, Pastagerechten, Romige visgerechten, Schaaldieren, Schelpdieren, Vederwild, Warme visbereidingen, Zuiderse visbereidingen
12.50 %
750.00 ml/stuk
Kurk
- 2 Bicchierre Gambero rosso
- 3 Grappoli (Bibenda Sommeliers)
- 2 sterren + 87/100 Veronelli
- 88/100 Luca Maroni
- 2 Bottiglie (L'Espresso)
5 jaar
€ 11.25
€ 11.25