Wens je een expressieve en karaktervolle rosé-wijn, dan ben je aan het juiste adres bij Montechiaro.
De Rosato van Alessandro Griccioli mist zijn pittigheid niet. Gemaakt van 100% rode autochtone druiven zou men zelfs twijfelen tussen een rosé of rode wijn. De wijn wordt gemaakt volgens de zogenaamde rosé de saignée waar men de eerste lekwijn gaat gebruiken voor het maken van de
rosé. De Sangiovese-druif zit daar natuurlijk voor iets tussen. Van nature heeft deze druif reeds veel kruidigheid en een licht aards karakter gecombineerd met een mooie fruittoets zorgt dit voor een complexe rosé-wijn.
Deze rosé is tevens een biologische wijn.
Rosé complex
Gravel, Grind, Stenen
Sangiovese
Italië
Toscana
2018
Inox
6 maanden
Mono-cépage
Intens patrijsoog grijsroze.
Een waaier aan aroma's vult de kelk, gaande van rood fruit (aardbei), zwart fruit (4-vruchtenconfituur), snoepgoed (cuberdons) maar ook een kruidige noot (peper, kaneel) met toetsen van eucalyptus en tijm.
Frisse structuur met een mooie complexiteit, maar tevens de nodige Italiaanse flair overgoten met het fruit en de nodige kruiden die ook in de mond terugkomen.
De Rosato van Montechiaro kan veelvuldig ingezet worden. Aperitief (goed koud), Carpaccio, vlees, BBQ tot zelfs fruitdesserts. Dit is een typische maaltijdwijn die van bij de apéro tot aan het dessert uw trouwe metgezel kan zijn. Een zomerse BBQ zal opgefleurd worden door deze Toscaanse schone. Is de zon niet aanwezig dan zit ze tenminste al in uw glas.
Aperitief, BBQ, Charcuterie, Dessert met fruit, Gevogelte, Kalfsvlees, Rundsvlees, Varkensvlees