Zoek een wijn

255 zoekresultaten

De Stefani Solèr

€ 18.98
Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

Een natuurlijke aanpak in wijngaarden en kelder (geen toevoeging van bewaarmiddelen of pesticiden, natuurlijke gisten, geen sulfiet in de kelder, …) zorgen voor volle aromatische en elegante wijnen. Elke fles wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd bewijs daarvan de talloze erkenningen.

Solèr betekent schuur in het venetiaans dialect. De schuur werd gebruikt om de beste druiven verder te laten drogen, rijpen.Deze wijn wordt gemaakt met 20% Marzemino, 20% Refosco, 20% Cabernet, 20% Carmenère en 20% Merlot-druiven gelegen in de Piave- en Refrontolo-regio. Alluviale ondergrond met voornamelijk klei in Piave en meer klei met tufsteen in Refrontolo zorgt dat de druiven hier graag gedijen. De Marzemino-druiven laat Alessandro verder drogen, de andere druiven volgen de klassieke vinificatie-methode. Na de fermentatie in vaten, rijpt de wijn verder op eiken barriques gedurende 12 maanden met daarna nog 12 maanden flessenrust.

Tevens beschikbaar in MAGNUM- en Jeroboam-formaat.
Rood complex
Kalk, Klei
Cabernet Sauvignon, Carmenère, Marzemino, Merlot, Refosco
Italië
Veneto
2020
Nieuwe vaten
12 maanden
Assemblage
Diep intens kersenrood.
In de neus merken we vooral de duidelijke minerale toets, een vleugje kruiden, zwart fruit (bessen, kersen) munt, licht animaal, drop, eucalyptus en vanille.
Vol en elegant is de conclusie. Een lange afdronk benadrukt ook het volle karakter van deze wijn.
Voortreffelijk als gezel van rundsvlees, vederwild, ... maar ook complexere pasta’s deinzen niet terug voor deze Italiaanse krachtpatser.
Exotisch vlees, Gevogelte, Kalfsvlees, Pastagerechten, Rundsvlees, Varkensvlees, Vederwild
14.00 %
750.00 ml/stuk
Kurk
- 1 Bicchierre Gambero rosso
- 2 sterren Veronelli
- 87/100 Luca Maroni
8 jaar
€ 18.98
€ 18.98