Zoek een wijn

251 zoekresultaten

ONZE WIJNEN

Welke wijnen bij LartduVin?
De mooiste Europese en niet-Europese wijnen werden voor u geselecteerd. Onze zoektocht richt zich vooral op wijnen uit onbeminde, minder gekende of niet meer gekende regio's. Het merendeel van onze wijnen heeft exclusiviteit voor Oost- en West-Vlaanderen.


251 zoekresultaten
  • € 35.96
    Rood elegantBrisios Oro Tempranillo MAGNUM2017 | Spanje (Ribera del Duero)
    Bodega del Jaro is een wijndomein gelegen in de meest prestigieuze wijnstreek in Spanje, Ribera del Duero. De wijngaarden liggen in het dorpje Pesquera de Duero, het hart van de Ribera-regio. Het wijndomein werd opgericht in 1997 en beslaat 65 hectare wijngaarden.

    De wijn wordt gemaakt met 100% Tinto Fino of ook wel Tempranillo genaamd. De unieke ondergronden met kalk, klei en graniet zorgen voor de ideale omstandigheden om de Tempranillo perfect te laten gedijen.

    Na de manuele oogst rijpt de wijn gedurende 16 maanden verder op Franse eiken vaten (300 liter), nieuw tot 2 jaar oude vaten.

    MAGNUM-formaat (1,5 liter = 2flessen).
    Lees meer »
  • € 37.95
    Rood complexDe Stefani Solèr MAGNUM2020 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

    Een natuurlijke aanpak in wijngaarden en kelder (geen toevoeging van bewaarmiddelen of pesticiden, natuurlijke gisten, geen sulfiet in de kelder, …) zorgen voor volle aromatische en elegante wijnen. Elke fles wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd bewijs daarvan de talloze erkenningen.

    Solèr betekent schuur in het venetiaans dialect. De schuur werd gebruikt om de beste druiven verder te laten drogen, rijpen.Deze wijn wordt gemaakt met 20% Marzemino, 20% Refosco, 20% Cabernet, 20% Carmenère en 20% Merlot-druiven gelegen in de Piave- en Refrontolo-regio. Alluviale ondergrond met voornamelijk klei in Piave en meer klei met tufsteen in Refrontolo zorgt dat de druiven hier graag gedijen. De Marzemino-druiven laat Alessandro verder drogen, de andere druiven volgen de klassieke vinificatie-methode. Na de fermentatie in vaten, rijpt de wijn verder op eiken barriques gedurende 12 maanden met daarna nog 12 maanden flessenrust.

    MAGNUM-formaat (1,5 liter = 2 flessen), tevens beschikbaar in Jeroboam-formaat.
    Lees meer »
  • € 37.95
    Parelend Brut natureDe Stefani Prosecco Extra Brut DOCG MAGNUM2020 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein.

    De Prosecco Superiore DOCG Millesimato Brut Nature is een parelende wijn die komt uit de streek tussen Conegliano en Valdobbiadene. Deze regio met impressionante heuvels ten Noorden van Venetië is tevens het episch centrum van de Prosecco-wijnen.

    Het micro-klimaat tussen deze heuvels, met warme dagen en frisse nachten, zorgt voor aromatische wijnen met een minerale, frisse toets. De hoogte van de wijngaarden varieert tussen 200 en 350 meter boven zeeniveau. De ondergrond is mineraal met klei en kalk als voornaamste materie. De wijnstokken werden reeds aangeplant in 1976 waardoor de vruchten maturiteit en complexiteit reflecteren.

    De tweede gisting wordt uitgevoerd volgens de ‘Italian Method’ (of ook Charmat). Het resultaat is een fijn, strakke, parelende wijn met elegantie en complexiteit. Er werden geen suikers toegevoegd wat zorgt voor een loepzuivere Brut Nature.

    MAGNUM-fles = 1500 ml.
    Lees meer »
  • € 38.95
    Renwood Grandpère Reserve
    Lees meer »
  • € 39.45
    Rood zoetDe Stefani Refrontolo Passito Marzemino (rood zoet)2013 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) wijn maakte in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

    Een natuurlijke aanpak in wijngaarden en kelder (geen toevoeging van bewaarmiddelen of pesticiden, natuurlijke gisten, geen sulfiet in de kelder, …) zorgen voor volle aromatische en elegante wijnen. Elke fles wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd bewijs daarvan de talloze erkenningen.

    De Refrontolo Passito was de favoriete wijn van Mozart. In Refrontolo heeft men een Marzemino Passito geschiedenis die teruggaat naar 1400. Deze Passito wordt gemaakt van 100% Marzemino. De wijnstokken staan op het Colvendrame Estate op de heuvels (200-350m hoog) tussen Conegliano en Valdobbiadene. De ondergrond is rijk aan tufa en dit refelecteert in de wijn. De wijnstokken zijn tussen 25 en 30 jaar oud. De druiven worden manueel geplukt waarna Alessandro ze verder laat drogen. Na de gisting rijpt de wijn gedurende minimum 36 maanden op eik.
    Dit is GEEN versterkte wijn, er wordt dus geen alcohol toegevoegd zoals bij porto, ... 500ml flessen.
    Lees meer »
  • € 39.95
    Gran Clos Carinena/Garnacha2016 |
    Lees meer »
  • € 48.56
    Rood complexMas del Périé La Pièce2009 | Frankrijk (Cahors)
    Een krachtige wijn met een prachtige donker paarse kleur, gemaakt met 100% Malbec-druif of ook wel Cot genoemd. De Cahors-wijnen worden ook wel 'Black wines' genoemd wegens hun bijna gitzwarte kleur.

    Reeds jaren is men in Cahors in dispuut met Argentinië om het thuisrecht te claimen van de Malbec-druif, tot op heden is er daar nog geen concrete uitspraak over gedaan. In tegendeel men probeert stilaan in dialoog te komen met elkaar waardoor men eerder complementaire produkten gaat presenteren ipv gelijkaardige. Cahors zal meer richting terroir-produkten gaan met karakteristieke smaken en eigen identiteit terwijl Argentinië de Malbec-druif laat ontdekken aan een groter publiek door meer toegankelijke, minder explicite wijnen te maken.

    Deze La Pièce is het paradepaardjes van Fabien Jouves, de druiven zijn afkomstig van wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 50 jaar en groeien op het hoogste teras. Manuele oogst en opvoeding op lies (dode gistcellen) in nieuwe eiken vaten gedurende 24 maanden.
    Deze wijn is 100% biodynamisch gemaakt en werd niet gefilterd.
    Lees meer »
  • € 56.95
    Parelend BrutChampagne Gratiot Almanach N°1 Brut MAGNUM (1500 cl) Frankrijk (Champagne)
    Rémy Gratiot is de 5de generatie die champagne produceert in de Marne-Vallei. Het Gratiot-champagne-huis werd opgericht in 1868 en heeft als missie om de Pinot Meunier-druif nog verder op de kaart te zetten.

    De wijngaarden bevinden zich grotendeels rond Charly-sur-Marne, uiteraard in de vallée de la Marne.

    De Almanach N° 1 is een blend van 85% Pinot Meunier en 15% Chardonnay. Bij het persen van de druiven wordt enkel de vin de cuvée weerhouden, alle vin de taille wordt doorverkocht. De champagne rijpt minimum 36 maanden op de lees wat de champagne meer kracht en evenwicht zal geven.
    Deze Brut krijgt nog meer kracht toegekend door het aanvullen met een dosering van 9g suikers, maar met behoud van elegantie.
    Magnumfles van 1,5 liter (= 2 flessen).
    Lees meer »
  • € 59.90
    Parelend BrutChampagne Vollereaux Brut Reserve MAGNUM (+ GRATIS geschenkverpakking) Frankrijk (Champagne)
    Champagne die het feest in huis brengt. Deze parelende klassieker werd gemaakt met 1/3 Chardonnay, 1/3 Pinot Noir en 1/3 Pinot Meunier.
    Bij het persen van de druiven wordt enkel de vin de cuvée weerhouden, alle vin de taille wordt doorverkocht.
    Naast 3 druiven werden er ook 3 jaren geassembleerd, dit resulteert in een volle champagne met een aromatische neus en een kwaliteitsgarantie die over de jaren heen blijft staan.
    Om deze gouden belletjes nog meer krans te geven blijven de flessen nog 3 jaar rijpen in de kelders van het Vollereaux-huis.
    Deze Brut Réserve krijgt nog meer kracht toegekend door het aanvullen met een dosering van 9g suikers.

    Met gratis geschenkverpakking!
    Lees meer »
  • € 65.98
    Rood complexCorte Adami Amarone della Valpolicella DOCG MAGNUM2016 | Italië (Veneto)
    Corte Adami is een familie-domein dat sinds 2004 besloten heeft om uit de cooperatie te stappen en kwalitatieve, regio-reflecterende wijnen te maken. Voornamelijk de regio’s Soave en Valpolicella worden uitdrukkelijk in de spotlights gezet. Daarbij gebruik makende van de typische autochtone druiven die de streek rijk is.

    De wijngaarden voor de rode wijnen liggen in de buurt van Ferrazze op een hoogte van ongeveer 200 meter. De ondergrond is mineraal met klei en kalksteen. De Amarone is het paradepaardje uit de Valpolicella en is gemaakt van 50% Corvinone, 40% Crovina en 10% Rondinella. De wijnstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud en de vruchten worden specifiek geslecteerd.

    De appasimento-techniek om Amarone te maken is typisch voor de wijn en streek. De druiven worden langdurig ingedroogd na de late oogst waardoor meer natuurlijke suikers worden behouden in de druiven. Het indrogen gaat door in goed verluchte lokalen, waarna een 2de selectie volgt. Het indrogen voor de persing, de malolactische gisting op eiken vaten met maandelijkse battonage en een lange houtlagering resulteren in deze schitterende wijn. De wijn rijpt na de gisting 24 maanden in eiken vaten van 5Hl.

    Deze magnum (1,5 liter = 2 flessen) heeft een iets langer bewaarpotentieel dan een gewone fles (+1-2 jaar).
    Lees meer »
  • € 77.95
    Rood complexDe Stefani Solèr JEROBOAM (met gratis houten geschenkverpakking)2015 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

    Een natuurlijke aanpak in wijngaarden en kelder (geen toevoeging van bewaarmiddelen of pesticiden, natuurlijke gisten, geen sulfiet in de kelder, …) zorgen voor volle aromatische en elegante wijnen. Elke fles wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd bewijs daarvan de talloze erkenningen.

    Solèr betekent schuur in het venetiaans dialect. De schuur werd gebruikt om de beste druiven verder te laten drogen, rijpen.Deze wijn wordt gemaakt met 20% Marzemino, 20% Refosco, 20% Cabernet, 20% Carmenère en 20% Merlot-druiven gelegen in de Piave- en Refrontolo-regio. Alluviale ondergrond met voornamelijk klei in Piave en meer klei met tufsteen in Refrontolo zorgt dat de druiven hier graag gedijen. De Marzemino-druiven laat Alessandro verder drogen, de andere druiven volgen de klassieke vinificatie-methode. Na de fermentatie in vaten, rijpt de wijn verder op eiken barriques gedurende 12 maanden met daarna nog 12 maanden flessenrust.

    Jeroboam-formaat (3 liter = 4 flessen) met GRATIS houten verpakking, tevens beschikbaar in 75cl- en Magnum-formaat.
    Lees meer »