Zoek een wijn

220 zoekresultaten

Mastinell Cava Brut Nature Gran Reserva

€ 14.90
Mastinell is een wijndomein gelegen in het hart van de DO Penedès, meer bepaald in Villafranca del Penedès. Dit dorpje ligt op 15km van Sant Sadurni d'Anoia het episch centrum van 'de' Spaanse mousserende wijn bij uitstek, Cava.

Mastinell is een familiaal domein waar traditie en ambacht hoog in het vaandel worden gedragen.Dit resulteert in een topkwaliteit die reeds meerdere kenners ontdekt hebben. Niet in het minst prinses Cristina, zus van de huidige koning Felipe van Spanje. Zij heeft voor haar huwelijk een blinde degustatie georganiseerd waaruit de Cava Brut Reserva van Mastinell afgetekend als winnaar uit de bus kwam. Het resultaat was dat Mastinell hun cava mocht leveren voor de koninklijke bruiloft van Prinses Cristina met goedkeuring van diverse Spaanse topsommeliers.
Bevestigingen van hun uitzonderlijke kwaliteit bleven niet uit en in 2008 mocht Mastinell als officiële leverancier van het Spaans Olympisch team aantreden.

De exceptionele kwaliteit komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het begint reeds bij de manuele selectie in de wijngaard, waarna de druiven zacht geperst worden en men enkel de eerste persing (cuvée) voor hun cava's gebruikt. Voor de blend valt men terug op een klassieke mix van Parellada, Macabeo en Xarel-Lo. De tweede gisting gaat uiteraard door op de fles (méthode champenoise), nadien laat men de wijn gedurende minimum 96 maanden op de dode gistcellen rijpen. Daardoor bekomt deze cava het status Gran Reserva. Deze extra rijping zorgt voor extra complexiteit in geur en smaak. Karakter en eigenheid zijn sleutelwoorden voor deze parelende wijn. Deze Gran Reserva wordt enkel met 1 Vintage gemaakt (in dit geval 2008) en er worden geen suikers toegevoegd (enkel 2g natuurlijke suikers) met als resultaat een elegante en toch complexe mousserende wijn.
Parelend Brut nature
Gravel, Grind, Kalk, Klei, Schilfersteen, Stenen
Macabeo, Parellada, Xarello
Spanje
Catalunië
2008
Flesrijping (Méthode traditionelle)
96 maanden
Assemblage
Licht intens goudgeel.

Elegante, zeer fijne bellen die een perfecte corona vormen aan het oppervlak.
De extra rijping zorgt voor een complexe wijn met rijp fruit (appel, exotishc fruit, ...), maar ook verfrissende citrus-toetsen, toast, brioche-brood, noten en licht gerookte impressies. De lactische waarnemingen zorgen voor een rond karakter. Ook kruidige indrukken en zelfs munt kan men detecteren. Ook hier is de mineraliteit nooit ver weg, dit uiteraard met dank aan de ondergrond.
Elegante, evenwichtige en vooral karaktervolle cava met een volle, levendige body maar tegelijkertijd de nodige finesse en frisheid. De niet toegevoegde suikers (Brut Nature) zorgen niet voor een leemte en het eventuele gemis wordt ruimschoots goedgemaakt door de aanwezigheid van rijp fruitaroma's. De bubbels zorgen dan weer voor een mooie verfrissende toets in de mond gecombineerd met een lange en rijpe afdronk. Dit zorgt dit voor een mousserende wijn om van te genieten en die menig champagne-huis het schaamrood op de wangen bezorgt.
Super als complexe maar frisse aperitief. Deze mousserende wijn heeft geen probleem met kleine gerechten, ook koude (schaal-of schelpdieren) of warme visgerechten zeggen geen nee tegen deze verfrissende wijn.
Aperitief, Gevogelte, Koude visgerechten, Kruidige visgerechten, Rundsvlees, Schaaldieren, Schelpdieren, Warme visbereidingen, Zuiderse visbereidingen
12.00 %
750.00 ml/stuk
Kurk
- James Suckling (93/100)
- Bronze Medal. Internacional Wine and Spirit (2013)
- Medalla de Bronce. Decanter (2013)
- Silver Medal. International Wine and Spirit Competition (2012)
- Recomendation Medal. International Wine Challenge (2012)
- De Brut Reserva was de officiële Cava voor het huwelijk van Prinses Cristina (zus van de Spaanse koning Felipe).
11 jaar
€ 14.90
€ 14.90