Wijn geproduceerd op basis van 100% shiraz-druiven. De vruchten zijn afkomstig van de wijngaarden van 'Kasteelsig Vineyard' (Swartland).
De wijngaarden hebben een ondergrond van graniet en men werkt er volgens het ‘dry farm’-principe. De vruchten worden manueel geplukt. De wijn fermenteert met wilde, natuurlijke gisten in open tanks. Nadien rijpt de wijn gedurende 20 maanden in een blend van Franse en Hongaarse eiken vaten.
Per fles verkocht van deze wijn gaat er een bijdrage naar de organisatie die vecht voor het behoud van de Wilde Hond in Zuid-Afrika.
Rood vol
Graniet, Stenen, Zand
Shiraz
Zuid-Afrika
Swartland
2013
Oude vaten
20 maanden
Mono-cépage
Intens kersenrood.
Een volle wijn met een vuurwerk aan aroma’s van zwart fruit, vanille naar kruiden en impressies van chocolade, maar ook een florale toets zorgt voor frisheid.
In de mond een volle, soepele structuur met de nodige frisheid, elegantie en lange afdronk.