Zoek een wijn

251 zoekresultaten

ONZE WIJNEN

Welke wijnen bij LartduVin?
De mooiste Europese en niet-Europese wijnen werden voor u geselecteerd. Onze zoektocht richt zich vooral op wijnen uit onbeminde, minder gekende of niet meer gekende regio's. Het merendeel van onze wijnen heeft exclusiviteit voor Oost- en West-Vlaanderen.


251 zoekresultaten
  • € 11.85
    Rood volGouguenheim Reserva Malbec2018 | Argentinië (Uco-Valley)
    Wijn gemaakt van 100% Malbec-druif. Dé druif bij uitstek in Argentinië. Wijngaarden zijn gelegen in de Uco-Valley, meer bepaald Tupungato, op 1 100 meter hoogte in extreme omstandigheden (hoogte + woestijnklimaat) waardoor de wijn vol en toch elegant is. De extreme hitte zorgt voor volle wijnen en de koude tijdens de nacht zorgt dan weer voor de nodige zuren, die echter mooi versmolten zijn waardoor dit resulteert in een evenwichtige, elegante wijn.

    Om de scherpe kantjes nog een beetje af te slijpen wordt er nog een rijping op nieuwe eiken houten vaten voorzien, deels Amerikaanse en Franse eik, deze rijping op vat duurt 6 maanden. Voldoende om de wijn nog een echelon hoger te duwen op de kwaliteitsmeter, hout-impressies worden echter niet storend daar ze op de achtergrond blijven.

    De Malbec-druif is de nationale trots op het gebied van rode wijnen, deze druif wordt naast een regio in het Zuidwesten van Frankrijk (Cahors) bijna nergens nog verbouwd. Er is een constant gevecht tussen enerzijds Argentinië en anderzijds Cahors om de ontdekker te zijn van de Malbec-druiven. Tot op heden is er nog steeds een concurrentie-strijd tussen de 2 regio's om wat het gebruik van deze druif betreft.
    De Malbec-druif staat garant voor wijnen met body, en sterk karakter, tertiaire aroma's. Licht nadeel is dat de Malbec-druif als hard (vooral tannines) wordt beschouwd. Daartegenover staat dan weer dat het hier om karaktervolle wijnen gaat met meestal veel complexiteit en verouderingsmogelijkheden. De Argentijnse Malbec-wijnen zijn hoofdzakelijk iets fruitiger en zachter in tannines dan hun tegenhangers uit Cahors.
    Lees meer »
  • € 11.85
    Rood elegantDe Stefani Venezia2020 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

    Een natuurlijke aanpak in wijngaarden en kelder (geen toevoeging van bewaarmiddelen of pesticiden, natuurlijke gisten, geen sulfiet in de kelder, …) zorgen voor volle aromatische en elegante wijnen. Elke fles wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd bewijs daarvan de talloze erkenningen.

    DeVenezia wordt gemaakt met 58% Merlot en 42% Cabernet Sauvignon-druiven gelegen in de Piave-regio. Alluviale ondergrond met voornamelijk klei zorgt dat de Merlot- en Cabernet-druif hier graag gedijt. Na de fermentatie in inox-vaten, rijpt de wijn verder op eiken barriques gedurende 12 maanden. Dit zorgt voor meer structuur en diepgang.
    Lees meer »
  • € 11.85
    Rood complexProemio Reserve Syrah/Grenache2019 | Argentinië (Mendoza)
    Proemio betekent Proloog in oud middeleeuws Spaans en staat voor kick-off of eerste pagina. In 2001 richtte Marcelo Bocardo, wijnmaker van de derde generatie en afstammeling van een traditionele Italiaanse immigrantenfamilie, Proemio op. Dit met het doel om wijnen van hoge kwaliteit te produceren die de passie van zijn voorouders reflecteren en een erfenis voor de komende generaties kunnen zijn.

    Marcelo kan men omschrijven als een 'new wave'-wijnmaker, vermijden van intensief gebruik en overmatige extractie van hout, staan dan ook niet in zijn woordenboek. Concentreren op de expressie van het terroir is dan weer een topprioriteit.

    De wijnen van proemio zijn duurzaam en sinds 2017 zijn ze tevens BIO gecertificeerd.

    De wijngaarden zijn gelegen in Russel-Maipú in de provincie Mendoza op +/- 800 meter hoogte. De ondergrond is kalkrijk en alluviaal.
    Deze blend van 50% Syrah en 50% Grenache worden manueel geplukt en fermenteren samen in betonnen tanks met inheemse gisten.
    Daarna rijpen ze gedurende 12 maanden in Franse eiken vaten.

    De wijn wordt niet gefilterd, dit voor het behoud van nog meer aroma's, waardoor er zich depot kan vormen. Decanteren kan een aanrader zijn.

    Lees meer »
  • € 11.95
    Wit frisDe Stefani Vitàlys2022 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

    Een natuurlijke aanpak in wijngaarden en kelder (geen toevoeging van bewaarmiddelen of pesticiden, natuurlijke gisten, geen sulfiet in de kelder, …) zorgen voor volle aromatische en elegante wijnen. Elke fles wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd bewijs daarvan de talloze erkenningen.

    Vitalys is het Latijns voor levendig. Deze wijn wordt gemaakt met 100% Chardonnay-druiven gelegen in Treviso aan de Piave-rivier. Alluviale ondergrond met voornamelijk klei zorgt dat de Chardonnay-druif hier graag gedijt. Na de fermentatie rijpt de wijn verder op zijn fijne lees waardoor de elegante complexiteit naar bovenkomt en het zalvende in de mond versterkt wordt. De rijping op eiken vaten zorgt voor meer complexiteit en evenwicht.
    Lees meer »
  • € 11.95
    Wit elegantSolpost Garnacha Blanca2019 | Spanje (Montsant)
    Gelegen nabij het dorp Pradell de la Teixeta, in het graafschap Priorat, is Mas d’en Rafel een ongewoon goed binnen de DO Montsant. De wijngaarden situeren zich op een boogscheut van de Middellandse Zee, slechts gescheiden door het Catalaanse kustgebergte. De verkoelende invloed van de zee uit zich in de vorm van de “Garbinada”. Deze vochtige zuidoostelijke wind helpt om het waterniveau van de wijngaarden op peil te houden. Wanneer regenval schaars is, komt dit best tot uiting. Tijdens de (extreme) zomers koelt de “Garbinada” ook de lucht bij Mas d’en Rafel en laat de druiven langzaam rijpen.

    De Solpost is een 100% Garnatxa blanca. Na de vergisting (50% in inox en 50% op Franse eik) rijpt de wijn nog 5 maanden ‘sur lie’ op Franse eiken vaten.
    Lees meer »
  • € 11.95
    OlijfolieMas Donis Olijfolie Extra Vierge Spanje (Montsant)
    Celler de Capçanes is een coöperatieve gelegen in Tarragona meer bepaald in Montsant, dichtbij de Priorat-heuvels. De coöperatieve werd in 1933 opgericht door 5 families van het dorp Capçanes. Met verenigde krachten werden de gronden individueel bewerkt maar samen gecommercialiseerd. Tot 1995 concentreerde men zich voornamelijk op bulkwijnen, daarna trok men de kaart van meer kwalitatieve wijnen. Het succes dat daarop volgde was de basis voor de huidige ontwikkeling en status van Capçanes in de wijnwereld. Stilaan ontpopte Celler de Capçanes zich tot de ambassadeur van de Montsant-regio. Dit door de productie van individuele hoog gequoteerde wijnen.

    De unieke ondergronden en nabijheid van zee zorgen voor de ideale omstandigheden. Montsant ligt rond de Priorat-heuvels en mag meegenieten van de terroir- en klimatologische omstandigheden. De ondergronden verschillen van wijngaard tot wijngaard en van plot tot plot. Gaande van kalksteen, zand, klei tot leisteen.

    Naast wijngaarden heeft Celler de Capçanes ook verschillende olijfboomgaarden. De keuze om naast wijnen ook olijfolie te produceren was dan ook snel gamaakt. Het merendeel van de olijfbomen heeft een leeftijd tussen 200 en 250 jaar oud. De Arbequino is de Spaanse olijf bij uitstek. De Mas Donis is een blend van 90% Arbequina en 10% Morrut, Farga en Rojal. Oogst is gedeeltelijk handmatig.

    Na de oogst gaan de olijven direct naar de pers. Daar worden eerst de bladeren en takken verwijderd, de olijven worden gewassen en gemalen. Men maakt gebruik van een hamerpers. Na een korte maceratie op lage temperatuur (+/-1,5 u) wordt het vast gedeelte gescheiden van het vloeibare. De vloeistof gaat dan in een centrifuge waar het water gescheiden wordt van de olie. Uiteindelijk wordt de olijfolie gestockeerd in Inox-vaten. Voor het bottelen zal men nog een zachte filtering doorvoeren.

    Lees meer »
  • € 11.95
    Rood frisMichele Biancardi Puro Primitivo2021 | Italië (Puglia)
    Deze vol fruitige wijn uit de regio Puglia wordt gemaakt van 100% Primitivo-druiven. De druif, in Californië gekend als de Zinfandel, dankt zijn naam aan de eigenschap om vroeg rijp te zijn. Rond de oorsprong van de Primitivo bestaat tot op heden nog steeds onduidelijkheid. Vandaag behoort ze tot de 10 meest gecultiveerde rode druivenrassen van Italië.

    De wijngaard is gelegen naast de Gargano (de spoor van Italië (in de hiel)) en de zee. De ondergrond is kalkrijk.
    De druiven worden manueel geplukt en geselecteerd.

    Michele Biancardi maakt hier een zeer mooie, warme en volle Primitivo-versie. Eens de druiven voldoende rijp zijn, worden deze manueel geplukt. Na een extra selectie in de wijnkelder worden ze ontrist en gevinifieerd. Na de gisting rijpt de wijn gedurende 1 maand in grote houten tonnen van 20 hectoliter, dit om structuur en finesse aan de wijn toe te voegen. Daarna nog 6 maanden in inox-vaten. Tevens een biologische wijn.
    Kan ook licht gekoeld geserveerd worden (+/-14°C).
    Lees meer »
  • € 11.98
    Wit volPeloton Blanc2019 | Zuid-Afrika (Paarl)
    Peloton is een wijn ter ere van de Wilde Hond en de hobby van de wijnmaker Jeremy. Zowel fietsers als Wilde Honden hebben veel gemeenschappelijke kenmerken zoals energie, wilskracht en individuele kracht.

    Wijn geproduceerd op basis van 69% Chenin Blanc, 12% Viognier, 10% Rousanne, 6% Grenache en 3% Clairette-druiven. De vruchten zijn afkomstig van Stellenbosch, Paarl en Swartland. Geen enkele wijngaard heeft een irrigatie-systeem wat de ecologische voetafdruk een stuk minder zwaar maakt.

    De ondergrond is een combinatie van graniet of schilfersteen. De druiven worden allen manueel geplukt. De gisting vindt plaats in houten vaten en de rijping neemt 10 maanden in beslag. Per fles verkocht van deze wijn gaat er een bijdrage naar de organisatie die vecht voor het behoud van de Wilde Hond in Zuid-Afrika.

    Lees meer »
  • € 11.98
    Rood fijnPeloton Rouge2019 | Zuid-Afrika (Paarl)
    Wijn geproduceerd op basis van 59% Pinotage, 24% Grenache, 12% Mourvèdre en 5% Shiraz-druiven. De vruchten zijn afkomstig van 2 wijngaarden 'Kasteelsig' in the Swartland (Bio-wijngaard) en 'Leeuwenkuil Farm' in Paarl.

    Geen enkele wijngaard heeft een irrigatie-systeem wat de ecologische voetafdruk een stuk minder zwaar maakt.
    De ondergrond is een combinatie van graniet of schilfersteen.

    De wijnen worden allen manueel geplukt. De malolactische gisting vindt plaats in houten vaten en de rijping op Franse, Amerikaanse en Hongaarse eiken vaten neemt 13 maand in beslag. Ongeveer 20% van de vaten zijn nieuw.

    Per fles verkocht van deze wijn gaat er een bijdrage naar een organisatie die vecht voor het behoud van de Wilde Hond in Zuid-Afrika.
    Peloton is een tribute naar de fietser. Jeremy, de wijnmaker en eigenaar van Painted Wolf, is zelf een fervent fietser en organisator van verschillende fietstochten door de wildernis waar de Wilde Hond leeft. Hij vindt veel gelijkenissen tussen fietsers en Wilde Honden, maar ook met deze Peloton-wijn, namelijk de grinta, energie en individuele kracht zijn er maar enkele van.
    Lees meer »
  • € 11.98
    Rood elegantFattoria Il Muro Castro2019 | Italië (Toscana)
    Fattoria Il Muro is eigendom van de familie Pancaro voor meer dan twee eeuwen. Het land is altijd gebruikt voor het produceren van wijn (en deels graan!). De ligging van de wijngaarden is uitstekend en ideaal voor de productie van hoge kwaliteitsdruiven. De druiven worden geteeld op een eco-vriendelijke manier. De bodem is rijk aan mergel en het gematigde klimaat zorgt voor een microhabitat dat ideaal is voor de teelt van druiven.

    Sinds de jaren ‘70, besloot Francesco Pancaro zich te specialiseren in het kweken van druiven. Zijn betrokkenheid en zijn werk is voortgezet door de hele familie, maar vooral door zijn zoon Federico. Hij is nu bezig met het updaten van de productietechnieken terwijl de oude tradities in ere blijven. Met een tomeloos enthousiasme, de liefde voor de natuur en respect voor de omgeving, zijn dit de ingrediënten het recept zijn voor de hoge kwaliteit van de wijnen. Met deze filosofie wordt alleen van eigen wijngaarden wijn gemaakt in de historische wijnkelder, plaatselijk bekend als La Panchera.

    De Castro is een Baby Super Tuscan, licht van kleur maar vol in aroma’s! De wijn bestaat uit 75% Merlot, aangevuld met 20% Sangiovese en 5% Cabernet Sauvignon en heeft 6 maanden gerijpt in grote, gebruikte vaten van kastanjehout. Het is een moderne stijl met fruitig, maar vol
    karakter, gekenmerkt door een lichte granaatrode kleur.
    Lees meer »
  • € 12.35
    Parelend BrutLouis de Grenelle Ivoire Brut Frankrijk (Loire)
    Caves Louis de Grenelle is gelegen in de Loire-vallei meer bepaald in Saumur.

    Het wijndomein bestaat reeds sinds 1859 en is één van de weinige grote wijndomeinen die nog steeds onafhankelijk zijn.
    De kelders onder het domein en onder de stad Saumur zijn doorspekt met tuffeau (= witte kalksteen) en krijt, ze geven een inkijk in het roemrijke verleden van het wijndomein. De kelders zijn een voormalige tuffeau kalksteengroeve waar tegenwoordig meer dan 3 miljoen flessen mousserende wijn rijpen.

    De laatste jaren investeert men fors in nieuwe technieken en infrastructuur, echter alles in het teken van kwaliteit, niet kwantiteit.

    De autochtone druiven zoals Groleau en Chenin Blanc zijn alomtegenwoordig aangevuld met Chardonnay voor de witte wijnen en Cabernet Franc voor de rode of rosé wijnen.

    De Ivoire is een blend van Chenin Blanc, Chardonnay en Groleau, die gedurende minimum 18 maanden gerijpt heeft sur lattes (méthode traditionelle). Het beperkt suikergehalte (5 gram = Brut) zorgt voor behoud van elegantie.
    Lees meer »
  • € 12.45
    Wit volCorte Adami Soave Vigna della Corte2019 | Italië (Veneto)
    Corte Adami is een familie-domein dat sinds 2004 besloten heeft om uit de coöperatie te stappen en kwalitatieve, regio-reflecterende wijnen te maken. Voornamelijk de regio’s Soave en Valpolicella worden uitdrukkelijk in de spotlights gezet. Daarbij gebruik makende van de typische autochtone druiven die de streek rijk is. De wijngaarden voor de witte wijnen liggen in de buurt van Castelcerino (tussen Garda-meer en Mediterraanse zee) op een gemiddelde hoogte van 350m.

    De ondergrond is mineraal met vulkanische oorsprong en tufsteen. Dit zal het karakter van de wijnen duidelijk beïnvloeden. De wijn is gemaakt van 100% Garganega de witte druif bij uitstek in Verona. Men noemt dit ook wel een ‘Garganega in purezza’. De wijnstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud. De druiven worden laat geplukt (Vendemmia tardiva) tegen eind oktober. Dit resulteert in meer kleur (intens goudgeel) en complexiteit. Deze Soave is dan ook rijper en heeft meer structuur. Men noemt dit ook ‘Un Soave vestito da sera’, een Soave in avondkledij.

    Na een zachte persing fermenteert de wijn op een gecontroleerde temperatuur. Na de gisting blijft de wijn nog 2 maanden rusten en rijpen op de lees. Dit zorgt voor extra complexiteit. Na de botteling zal de wijn minimum 5 tot 6 maanden rusten in de fles.
    Lees meer »
  • € 12.45
    Rood volDiamant Syrah2021 | Frankrijk (Languedoc-Roussillon)
    Het wijndomein Bruno Andreu is gelegen in het hart van de Languedoc (Pézenas aan de voet van de Cévennes) . Het domein gaat prat op traditionele wijnbouw met elegante toetsen.

    Bruno Andreu tracht natuurlijke wijnen met een moderne toets te brengen. De wijngaarden situeren zich tussen de Mediterraanse zee en de bergen met een unieke terroir als resultaat. In de wijngaarden beoefent men de zogenaamde Lutte Raisonnée-methode, waarbij zo weinig als mogelijk gebruik wordt gemaakt van chemicaliën, pesticiden, …

    Diamant bestaat uit 84% Syrah, 8% Grenache en 8% Cabernet Sauvignon. Na de manuele en selectieve pluk per perceel worden de druiven geperst en rijpen ze gedurende 12 maanden in Franse eiken vaten.
    Lees meer »
  • € 12.45
    Wit complexDiamant Rousanne2021 | Frankrijk (Languedoc-Roussillon)
    Condamine Bertrand is gelegen in het hart van de Languedoc (Pézenas aan de voet van de Cévennes) . Het domein gaat prat op traditionele wijnbouw met elegante toetsen. Bernard Jany en

    Bruno Andreu trachten natuurlijke wijnen met een moderne toets te brengen. Het familiedomein is reeds sinds 1792 in handen van de familie Jany. Sinds 1981 hebben Bernard en Marie-Josèphe Jany besloten het wijngoed over te nemen. Een nieuwe wind waaide doorheen de wijngaarden. Technieken en methodes werden aangepast en zorgden ervoor dat ze snel tot het meest vooruitstrevende domein van de regio werden beschouwd.

    De wijngaarden situeren zich tussen de Mediterraanse zee en de bergen met een unieke terroir als resultaat. In de wijngaarden beoefent men de zogenaamde Lutte Raisonnée-methode, waarbij zo weinig als mogelijk gebruik wordt gemaakt van chemicaliën, pesticiden, …

    Diamant bestaat uit 66% Rousanne en 34% Viognier. Na de manuele pluk worden de druiven geperst en rijpen ze afzonderlijk gedurende 12 maanden in Franse eiken vaten. Zo geeft men extra complexiteit en finesse aan de wijn. Het resultaat is een volle aromatische wijn met mooie fruitzuren en een elegante toets.
    Lees meer »
  • € 12.45
    Rood volThe Dry Land Collection Resolve Pinotage2020 | Zuid-Afrika (Paarl)
    Perdeberg winery bevindt zich in Paarl, het hart van de Western Cape en aan de voet van de beroemde Paardeberg Mountain. Deze berg en regio waren vroeger bekend voor het grote aantal zebra’s in de regio vandaar de naam van berg en winery.

    De meeste (75%) van de wijngaarden van Perdeberg worden niet geïrrigeerd, resulterend in Dry land bush vines met zeer lage rendementen maar super geconcentreerd fruit. Dit komt enkel de structuur en complexiteit van de wijnen ten goede. Bij Perdeberg gaat men graag trends zetten ipv te volgen, echter zonder compromissen te maken op de uitstekende kwaliteit die de wijnen steeds moeten tentoonspreiden.

    Hoe ontstond Perdeberg, de wijnboeren in de jaren 1940 waren ontevreden over de verkregen prijzen voor hun fruit, daarop stelde Jan Rossouw voor om zelf wijn te maken. Perdeberg winery was born! In 1942 werden de eerste druiventrossen manueel geperst.

    De Pinotage wijngaarden situeren zich in de omgeving van Paarl. De druiven worden in kleine batches manueel geplukt. De fermentatie gaat door in open gisttanks en dit per batch. Na de alcoholische gisting gaat de wijn in eiken vaten waar het een tweede gisting doormaakt. De wijn rijpt dan gedurende 12 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten.
    Lees meer »
  • € 12.45
    Rood volThe Dry Land Collection Tenacious Shiraz2019 | Zuid-Afrika (Paarl)
    Perdeberg winery bevindt zich in Paarl, het hart van de Western Cape en aan de voet van de beroemde Paardeberg Mountain. Deze berg en regio waren vroeger bekend voor het grote aantal zebra’s in de regio vandaar de naam van berg en winery.

    De meeste (75%) van de wijngaarden van Perdeberg worden niet geïrrigeerd, resulterend in Dry land bush vines met zeer lage rendementen maar super geconcentreerd fruit. Dit komt de structuur en complexiteit van de wijnen ten goede.

    De Shiraz wijngaarden situeren zich in de omgeving van Paarl. De druiven worden in kleine batches manueel geplukt. De fermentatie gaat door in open gisttanks en dit per batch. Na de alcoholische gisting gaat de wijn in eiken vaten waar het een tweede gisting doormaakt. De wijn rijpt dan gedurende 12 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten.
    Lees meer »
  • € 12.45
    Wit complexThe Dry Land Collection Barrel Chenin Blanc2022 | Zuid-Afrika (Paarl)
    Perdeberg winery bevindt zich in Paarl, het hart van de Western Cape en aan de voet van de beroemde Paardeberg Mountain. Deze berg en regio waren vroeger bekend voor het grote aantal zebra’s in de regio vandaar de naam van berg en winery.
    De meeste (75%) van de wijngaarden van Perdeberg worden niet geïrrigeerd, resulterend in Dry land bush vines met zeer lage rendementen maar super geconcentreerd fruit. Dit komt enkel de structuur en complexiteit van de wijnen ten goede.
    Bij Perdeberg gaat men graag trends zetten ipv te volgen, echter zonder compromissen te maken op de uitstekende kwaliteit die de wijnen steeds moeten tentoonspreiden. Hoe ontstond Perdeberg, de wijnboeren in de jaren 1940 waren ontevreden over de verkregen prijzen voor hun fruit, daarop stelde Jan Rossouw voor om zelf wijn te maken. Perdeberg winery was born! In 1942 werden de eerste druiventrossen manueel geperst.

    De Chenin Blanc wijngaarden situeren zich in de omgeving van Paarl, de wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 29 jaar. Duidelijke frisse invloed van de Atlantische en Indische Oceaan. De druiven voor deze Dry Land komen uiteraard van wijngaarden zonder irrigatie en waar bush vines de scepter zwaaien. Deze wijn fermenteert in 500 liter eiken vaten en rijpt nadien nog 10 maanden op kleine Franse eiken vaten.
    Lees meer »
  • € 12.45
    Rood volThe Dry Land Collection Conqueror Cabernet Sauvignon2018 | Zuid-Afrika (Paarl)
    Perdeberg winery bevindt zich in Paarl, het hart van de Western Cape en aan de voet van de beroemde Paardeberg Mountain. Deze berg en regio waren vroeger bekend voor het grote aantal zebra’s in de regio vandaar de naam van berg en winery.

    De meeste (75%) van de wijngaarden van Perdeberg worden niet geïrrigeerd, resulterend in Dry land bush vines met zeer lage rendementen maar super geconcentreerd fruit. Dit komt de structuur en complexiteit van de wijnen ten goede.

    De Cabernet-wijngaarden situeren zich in de omgeving van Paarl. De druiven worden in kleine batches manueel geplukt. De fermentatie gaat door in open gisttanks en dit per batch. Na de alcoholische gisting gaat de wijn in eiken vaten waar het een tweede gisting doormaakt. De wijn rijpt dan gedurende 12 maanden op Franse en Amerikaanse eiken vaten.
    Lees meer »
  • € 12.48
    Parelend BrutTerre Dei Buth Prosecco Organico Brut Italië (Veneto)
    Deze organische mousserende wijn is een buitenbeentje. De ondergrond van keien en de wijze van telen geven hem een sterke minerale toets, waardoor hij zich onderscheidt van de meeste andere prosecchi. De La Jara prosecco Brut (10-11g suiker/liter) is gemaakt van 100% Glera-druif, de officiële naam voor de prosecco-druif. De fijne pareling wordt verkregen door de wijn gedurende een 6-tal maanden te lageren in een autoclaaf.
    Lees meer »
  • € 12.48
    Rood volLa Nit de les Garnatxes Slate2021 | Spanje (Montsant)
    Celler de Capçanes is een coöperatieve gelegen in Tarragona meer bepaald in Montsant, dichtbij de Priorat-heuvels. De coöperatieve werd in 1933 opgericht door 5 families van het dorp Capçanes. Met verenigde krachten werden de wijngaarden individueel bewerkt maar samen gecommercialiseerd. Tot 1995 concentreerde men zich voornamelijk op bulkwijnen.

    Toen kreeg men de vraag vanuit de Joodse gemeenschap van Barcelona om wijnen te produceren. Belangrijke opmerking, kwaliteit moest hoog zijn. Het succes dat daarop volgde was de basis voor de huidige ontwikkeling en status van Capçanes in de wijnwereld. Stilaan ontpopte Celler de Capçanes zich tot de ambassadeur van de Montsant-regio. Dit door de productie van individuele hoog gequoteerde wijnen.

    De unieke ondergronden en nabijheid van zee zorgen voor de ideale omstandigheden. Montsant ligt rond de Priorat-heuvels en mag meegenieten van de terroir- en klimatologische omstandigheden. De ondergronden verschillen van wijngaard tot wijngaard en van plot tot plot. Gaande van kalksteen, zand, klei tot leisteen.

    Elk plot heeft zijn specifieke ondergrond waardoor men 4 wijnen heeft gemaakt (Clay, Limestone, slate and sand). Leuk om deze blind te degusteren en de verschillen eruit te halen. Alle 4 zijn ze gemaakt met 100% garnacha-druiven, fermentatie op houten vaten van 500 liter en 4 maanden houtlagering (oudere Franse eik, 228 liter)). Om het onderscheid in ondergrond beter te kunnen aanduiden heeft men bewust de houtlagering beperkt. Deze Slate (= Leisteen) of Llicorella heeft een mooie minerale structuur met vol fruit.
    Lees meer »