Zoek een wijn

251 zoekresultaten

ONZE WIJNEN

Welke wijnen bij LartduVin?
De mooiste Europese en niet-Europese wijnen werden voor u geselecteerd. Onze zoektocht richt zich vooral op wijnen uit onbeminde, minder gekende of niet meer gekende regio's. Het merendeel van onze wijnen heeft exclusiviteit voor Oost- en West-Vlaanderen.


251 zoekresultaten
  • € 10.95
    Wit complexMorandé Reserva Chardonnay2019 | Chili (Casablanca Valley)
    Net als de Pionero-range komt ook de Reserva-range voort uit de eerste aanplantingen van wijngaarden in Casablanca Valley. Door zijn koel en mistig klimaat niet meteen het meest ideale scenario om wijn te verbouwen. Zonnestralen en de invloed van de oceaan zorgen er echter voor dat wijnstokken hier graag gedijen.

    De druiven die gebruikt worden voor de reserva-range worden nog nadrukkelijker behandeld. Het begint reeds in de wijngaard waar de druiven manueel worden geplukt, na een zachte en trage schilweking fermenteert een deel van de wijn 'sur lie' (lies zijn dode gistcellen) in eiken houten vaten gedurende 8 maanden, daardoor verkrijgt de wijn nog meer aroma's en complexiteit.

    Het fruit voor de Reserva Chardonnay komt van de El Ensueño wijngaard in Casablanca Valley. De gronden van klei en zand in combinatie met het koele zeeklimaat dat door de vallei blaast, vormen het ideale terrein voor de Chardonnay-druif.
    Lees meer »
  • € 10.95
    Wit complexMorandé Reserva Gewurztraminer2018 | Chili (Casablanca Valley)
    Net als de Pionero-range komt ook de Reserva-range voort uit de eerste aanplantingen van wijngaarden in Casablanca Valley.
    Door zijn koel en mistig klimaat niet meteen het meest ideale scenario om wijn te verbouwen. Zonnestralen en de invloed van de oceaan zorgen er echter voor dat wijnstokken hier graag gedijen.

    Het fruit voor de Reserva Gewürztraminer komt van de El Ensueño wijngaard, gelocaliseerd in de koele westelijke sector van Casablanca Valley. De gronden van klei en zand in combinatie met het koele zeeklimaat dat door de vallei blaast, vormen het ideale terrein om een kwalitatieve aromatische druif met veel frisheid te verbouwen. De druiven worden manueel geplukt en tijdens de vinificatie worden geen houten vaten gebruikt. Men laat de fermentatie doorgaan in inox-tanks en er wordt vrij snel gebottled, dit om de fruitigheid en frisheid te behouden.
    Lees meer »
  • € 10.95
    Rood complexMorandé Estate Reserva Carmenere2018 | Chili (Maipo Valley)
    Carmenère, het vlaggenschip van Chili, heeft veel verschillende karakters. Elegantie en een fijne afdronk typeren deze wijn.

    De Santa Laura wijngaard is gelocaliseerd in de Maipo Valley, gekend voor zijn uitstekende rode wijnen. Dit is de zone met de beste weersomstanigheden om druiven van exceptionele kwaliteit te verbouwen. Koude winters (4-14°C) gaan gepaard met relatief warme zomers (12-29°C). 's Avonds waait de wind van de Maipo-rivier naar de wijngaarden, dit zorgt voor een koelere invloed wat goed is voor de gezondheid van de wijngaard.

    De irrigatie gebeurd met water van de Maipo-rivier dit brengt een grote hoeveelheid zand met zich mee die dan weer op zijn beurt zorgt voor de specificiteit van het terroir.

    De druiven worden manueel geplukt. Na de maceratie en fermentatie wordt de wijn opgeslagen in eiken houten vaten gedurende een periode van 8 maanden.
    Lees meer »
  • € 10.95
    Rood fijnDS Terre Nobili Rosso2021 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee.

    Het klimaat is zonnig en terzelfdertijd ook koel. De ondergrond van klei en de nabijheid van Alpen en Adriatische zee zorgen voor ideale omstandigheden om elegante wijnen te vervaardigen.

    De druiven worden manueel geplukt. De blend weerspiegelt de regio 50% Cabernet, 40% Merlot en 10% Raboso. Alessandro gebruikt wilde gisten voor de fermentatie. Nadien rijpt de wijn gedurende 15 maanden op houten vaten (nieuwe eik). Het resultaat is een elegante, complexe wijn.
    Lees meer »
  • € 10.95
    Wit volTres Pilares Barrica Verdejo2019 | Spanje (Rueda)
    Bodega Tres Pilares is opgericht in 2013 en daarmee is een diep gekoesterde wens in vervulling gegaan door de 3 broers Juan Antonio, Esaquio en Jaime Fernandez. De familie kent een diep gewortelde traditie van 50 jaar in de wijnproductie. Zij cultiveren met heel veel passie en toewijding 70ha aan wijngaarden aangeplant met de traditionele druif Verdejo. Vorrnamelijk in de regio bij uitstek voor de verdejo-druif namelijk Rueda.

    De Barrica is gemaakt met 100% Verdejo-druiven. Eén van de beste witte druivenrassen in Spanje. De naam 'Verdejo' is afgeleid van de groene
    schil die kenmerkend is voor deze druif. De broers gebruiken hun beste druiven van de mooiste percelen om deze wijn te maken.

    De wijn fermenteert gedurende 6 maanden op Franse eiken vaten.
    Lees meer »
  • € 10.95
    Rood complexProemio Reserve Malbec2019 | Argentinië (Mendoza)
    Proemio betekent Proloog in oud middeleeuws Spaans en staat voor kick-off of eerste pagina. In 2001 richtte Marcelo Bocardo, wijnmaker van de derde generatie en afstammeling van een traditionele Italiaanse immigrantenfamilie, Proemio op. Dit met het doel om wijnen van hoge kwaliteit te produceren die de passie van zijn voorouders reflecteren en een erfenis voor de komende generaties kunnen zijn.

    Marcelo kan men omschrijven als een 'new wave'-wijnmaker, vermijden van intensief gebruik en overmatige extractie van hout, staan dan ook niet in zijn woordenboek. Concentreren op de expressie van het terroir is dan weer een topprioriteit.

    De wijnen van proemio zijn duurzaam en sinds 2017 zijn ze tevens BIO gecertificeerd. De wijngaarden zijn gelegen in Russel-Maipú in de provincie Mendoza op +/- 800 meter hoogte. De ondergrond is kalkrijk en alluviaal.

    Deze wijn bestaat uit 100% Malbec en rijpt gedurende 12 maanden in Franse eiken vaten. De wijn wordt niet gefilterd, dit voor het behoud van nog meer aroma's, waardoor er zich depot kan vormen. Decanteren kan een aanrader zijn.
    Lees meer »
  • € 10.95
    Wit elegantColle Corviano Pecorino2020 | Italië (Abruzzo)
    Colle Corviano-wijnen worden gemaakt door de familie Di Tonno en zijn ontstaan vanuit de liefde voor wijn, maar ook voor de Abruzzo streek. De familie Di Tonno hanteert de meest moderne vinificatiemethoden om wijnen te maken zonder afbreuk te doen aan de traditie en met duurzaamheid steeds in het achterhoofd. De ongelooflijke verscheidenheid van het klimaat, de grondsamenstelling en de ligging, laat de productie toe van veelzijdige druiven, met onder meer de Pecorino, Trebbiano d’Abruzzo en de Montepulciano.

    De prachtig gelegen wijngaarden liggen voor het grootste deel direct om het wijnhuis in Abruzzo-regio. Omgeven door de Adriatische zee, bergen en nationale parken/bossen. Slechts 2 uur verwijderd van Rome zitten we in het hart van Italië. De ondergrond is divers gaande van kalksteen,klei, zand, ...

    Er worden vooral inheemse rassen verbouwd, zoals Trebbiano en Pecorino voor wit en Montepulciano voor rood. De druiven worden per plot geselecteerd en apart gevinifieerd. De wijnstokken werden in 1973 aangeplant en de totale oppervlakte van Colle Corviano is 15 ha.

    De kelder is ongelooflijk ‘state of the art’: zo zijn er peristaltische pompen, wordt er gebruikt gemaakt van micro-bullage (rode wijn), is er een filtersysteem dat niet met carbon maar met grind werkt en is er per cuve de mogelijkheid om geheel automatisch pigéage toe te passen.

    Deze 100% Pecorino-wijn komt van wijngaarden +/- 300 meter boven zeeniveau. Na de manuele pluk worden de druiven geselecteerd om zacht te persen en te fermenteren. Geen houtlagering om de kenmerken van de druif niet te verdoezelen.
    Lees meer »
  • € 10.95
    Elixir Syrah rosé
    Lees meer »
  • € 11.45
    Wit zoetMorandé Late Harvest Sauvignon Blanc2020 | Chili (Casablanca Valley)
    Het is slechts in bepaalde jaren dat men deze bijzondere, zoete wijn kan maken. De trossen worden geselecteerd van de wijngaard El Ensueño, gelegen in de Casablanca Valley. De sauvignon blanc (100%) wordt pas in de nazomer manueel geoogst, wanneer de indian summer intens gewaaid en gewoed heeft. Deze klimatologische invloeden zorgen dat een deel van de druiven edele rotting (botrytis) vertonen, dit in combinatie met laattijdig oogsten geven de wijn zijn specifieke smaak. Een tweede, uitvoerige selectie wordt doorgevoerd op het wijndomein.
    Naderhand rijpt de wijn gedurende minimum één jaar op Franse eik.

    Waarom 100% Sauvignon Blanc? De frisse, vegetale tinten van de Sauvignon Blanc-druif zorgen voor een leuk en frivool evenwicht met de zoete, rijpe toetsen bekomen door het laattijdig oogsten van de overrijpe, deels rottende (botrytis) druiven (105g suiker/liter). Dit evenwicht tussen zoet en zuur vermijdt plakkerige monden in de afdronk.

    Ook handig is het 'zakformaat' van 375ml, die de mogelijkheid biedt om bij een voor- of tussengerecht (à la foie gras, ...), dessert (met fruit of chocolade, karamel, ..) eens een specialeke uit de schuif te halen.
    Lees meer »
  • € 11.48
    Wit complexMichele Biancardi L'Insolito2019 | Italië (Puglia)
    De Insolito van Michele Biancardi is gemaakt van 100% Minutolo. De wijngaarden in de buurt van Cerignola liggen op 10 km van de Adriatische kust en dichtbij de Gargano. Gargano is een subregio van de Foggia-provincie en bestaat uit een bergmassief met pieken tot 1 065m.
    De wijngaarden bestaan uit een kalkrijke bodem, waardoor de ondergrond een frisse minerale toets heeft.

    De druiven worden met de hand geoogst. Na de oogst brengt men de druiven direct naar de cantina om ze af te koelen en alle aromatische componenten maximaal te behouden. Na een zachte persing start de fermentatie op 12° à 14°C.
    Om de frisse minerale toets te behouden gaat men geen hout gebruiken tijdens de vinificatie.
    Lees meer »
  • € 11.48
    OlijfolieMontechiaro Olijfolie Extra Vierge Italië (Toscana)
    Alessandro Griccioli maakt naast schitterende Toscaanse witte en rode wijnen ook olijfolie.

    De blend van deze olijfolie is voornamelijk Coreggiolo aangevuld Leccino, Felciaio en Moraiolo. De olijven worden volledig manueel geplukt. Na de oogst gaan de olijven direct naar de pers (binnen 2u na de oogst worden de olijven reeds geperst. Na de koude persing gaat de vloeistof in
    een centrifuge waar het water gescheiden wordt van de olie. Daarna bewaart men de olie verder in inox-tanks.

    Info, extra vièrge is voor producten die niet geraffineerd zijn. De olie is dan koudgeperst wat betekent dat de olijven alleen gemalen, geperst en gefilterd zijn en niet verhit. Daardoor is de smaak uitgesproken en is de olie gezonder dan de verhitte varianten.


    Lees meer »
  • € 11.48
    Rood elegantPaxton M/V Shiraz2020 | Australië (McLaren Valle)
    Paxton is een familiebedrijf, opgericht in 1979 door David Paxton. David is een zeer getalenteerde druiventeler en wijnmaker en een nuchtere Aussie. Hij is tevens als wijngaardconsultant verbonden aan diverse wijnbedrijven in premium regio’s in Australië voor de topwijnen van o.a. Penfolds en Wolf Blass. In 2003 bezocht David een conferentie over biodynamische technieken en was meteen verkocht. In 2004 begon hij al zijn eigen wijngaarden om te zetten naar eerst biologisch en daarna biodynamisch, in 2011 is hij gecertificeerd door de National Association for Sustainable Agriculture Australia (NASAA).

    In totaal heeft Paxton 80 hectare wijngaard, verdeeld over 6 percelen, die allen biodynamisch gecertificeerd zijn. Hiermee is Paxton een van de grootste biodynamische wijnproducenten van Australië. Alle percelen liggen maximaal 10 km van de zee, de bodems zijn divers. Zoon Ben Paxton is ook nauw betrokken en Chris Chapman is wijngaardmanager en verantwoordelijk voor de intensieve biodynamische werkwijze. Dwayne Cunningham en Kate Goodman (executive consultant) zijn verantwoordelijk voor het maken van de wijnen.

    De shiraz komt van 6 wijngaarden, allen zijn biodynamisch gecertificeerd. Een perceel is beplant met extreem oude stokken, die zijn aangeplant in 1890, een deel hiervan is geblend in deze wijn. Elk onderdeel wordt apart vergist in open en gesloten cuves, gedeeltelijk door wilde gistculturen. De wijn rijpt daarna in Amerikaanse (500 l.) en Frans eiken barriques gedurende 12 maanden, aansluitend wordt geblend en gebotteld.
    Lees meer »
  • € 11.48
    Rood complexAngus The Bull2017 | Australië (Central Victoria)
    Hamish MacGowan heeft een wereldwijde ervaring als het op wijnen aankomt. In 2003 keerde hij terug naar Australië om zijn eigen wijnbedrijf op te richten.

    De wijnen van Hamish zijn robuuste doch sappige wijnen gemaakt om te drinken an sich of bij een stuk vlees. Het etiket is dan ook niet voor niets gekozen. Hamish werkt voornamelijk met Cabernet en Merlot als druiven en tracht de Europese toets in zijn wijnen te verwerken. Niet ‘Too Bald’ in fruit en hout, maar eerder kruidig en sappig.

    The Angus the Bull is daar een mooi voorbeeld van, 100% Cabernet Sauvignon, 12 maanden houtlagering.
    Lees meer »
  • € 11.64
    Rood complexTenoira Gayoso Mencia Barrica2010 | Spanje (Bierzo)
    Tenoira Gayoso is een familie-domein gelegen in het Noord-Westen van Castilla y Leon, namelijk DO Bierzo. Guillermo, de eigenaar en wijnmaker, wil vooral dat zijn wijnen authenticiteit uitstralen. Waardoor de keuze voor de Mencia-druif snel werd gemaakt. De heuvels van Villafranca del Bierzo zijn de ideale omstandigheden om de druif van de regio een thuismatch te laten spelen. Ondergrond en terroir zorgen ervoor dat het beste uit de Mencia-druif naar bovenkomt.

    Naast authenticiteit hecht Guillermo ook uitzonderlijk veel belang aan omgeving en milieu.De symbiose tussen wijngaard en natuur staat centraal. Waarbij een biologische insteek, of zoals de Fransen het zo mooi kunnen verwoorden 'Lutte Raisonnée, nooit ver af is. Alles begint bij de basis waar het land en de wijnstokken een vooraanstaande rol vervullen in het wijnproces.

    Deze Tenoira Gayoso is een rode wijn van het type crianza, dit betekent dat de wijn 12 maanden houtlagering heeft gehad. Dit zorgt ervoor dat de typiciteit van druif en terroir enkel maar meer benadrukt worden.
    Lees meer »
  • € 11.65
    Rood fijnPodere 29 Gelso Nero Nero di Troia2020 | Italië (Puglia)
    Podere 29 is een wijndomein van Guiseppe Marrano gelegen in Puglia. De wijngaarden genieten dus van een warm zeeklimaat. De wijnen van Guiseppe zijn allen Biologisch gemaakt met dank aan terroir en klimaat.

    Podere 29 heeft voornamelijk wijnen gemaakt met autochtone druiven namelijk Nero di Troia, Primitivo, … De Gelso Nero is een 100% Nero di Troia-wijn. De wijn heeft gedurende 6 maanden gerijpt op eiken vaten en is zoals reeds vermeld biologisch gecultiveerd. Het is een aromatische, fruitige wijn met zuiders karakter.
    Lees meer »
  • € 11.65
    Rood fijnPodere 29 Avia Pervia Primitivo2017 | Italië (Puglia)
    Podere 29 is een wijndomein van Guiseppe Marrano gelegen in Puglia. De wijngaarden genieten dus van een warm zeeklimaat. De wijnen van Guiseppe zijn allen Biologisch gemaakt met dank aan terroir en klimaat.

    Podere 29 heeft voornamelijk wijnen gemaakt met autochtone druiven namelijk Nero di Troia, Primitivo, … De Avia is een 100% Primitivo-wijn. De wijn heeft gedurende 6 maanden gerijpt op inox vaten om het fruit te behouden en is zoals reeds vermeld biologisch gecultiveerd.
    Het is een aromatische, fruitige wijn met zuiders karakter.
    Lees meer »
  • € 11.65
    Rosé frisPodere 29 Gelso Rosa2023 | Italië (Puglia)
    Podere 29 is een wijndomein van Guiseppe Marrano gelegen in Puglia. De wijngaarden genieten dus van een warm zeeklimaat.

    De wijnen van Guiseppe zijn allen Biologisch gemaakt met dank aan terroir en klimaat. Podere 29 heeft voornamelijk wijnen gemaakt met autochtone druiven namelijk Nero di Troia, Primitivo, …

    De Gelso Rosa is een 100% Nero di Troia. De wijn is zoals reeds vermeld biologisch gecultiveerd.
    Lees meer »
  • € 11.65
    Wit elegantPodere 29 Salina2022 | Italië (Puglia)
    Podere 29 is een wijndomein van Guiseppe Marrano gelegen in Puglia. De wijngaarden genieten dus van een warm zeeklimaat.
    De wijnen van Guiseppe zijn allen Biologisch gemaakt met dank aan terroir en klimaat.
    Podere 29 heeft voornamelijk wijnen gemaakt met autochtone druiven namelijk Nero di Troia, Primitivo, …

    De Salina is een 100% Chardonnay. De wijn heeft gedurende 6 maanden gerijpt op de lies en is zoals reeds vermeld biologisch gecultiveerd.
    Men past geen houtlagering toe om het minerale en zilte karakter verder te laten ontplooien in plaats van te maskeren.


    Lees meer »
  • € 11.75
    Parelend BrutCava Josep Ventosa 1941 Premium Brut Spanje (Catalunië)
    Josep Ventosa is een cava geproduceerd door de familie Ventosa-Mané een familie met een naam en geschiedenis in de Cava-regio. Het is een familiedomein waar kwaliteit hoog in het vaandel wordt gedragen.

    De wijngaarden situeren zich tussen Tarragona en Barcelona. De invloed van de Middellandse zee en de bergen zorgt voor een ideale setting naar wijngaarden toe. Het mediterraans klimaat gecombineerd met de frisheid van de zee en bergen zorgt voor de perfecte factoren om kwaliteitswijn/cava te maken.

    De beste druiven worden handmatig geselecteerd om een constante kwaliteit te garanderen.Het volledige proces verloopt manueel van het plukken tot de selectie in de wijngaard en kelder.

    De Premium is een blend van Xarello, Macabeo, Parellada en Chardonnay. De cava rijpt gedurende minimum 14 maanden sur lattes.
    De Chardonnay, extra rijping en manuele selectie zorgen voor meer structuur en body.
    Lees meer »
  • € 11.85
    Rood volGouguenheim Reserva Cabernet Sauvignon2017 | Argentinië (Uco-Valley)
    Wijn gemaakt van 100% Cabernet Sauvignon-druif. Wijngaarden zijn gelegen in de Uco-Valley, meer bepaald Tupungato, op 1 100 meter hoogte in extreme omstandigheden (hoogte + woestijnklimaat) waardoor de wijn vol en toch elegant is. De extreme hitte zorgt voor volle wijnen en de koude tijdens de nacht zorgt dan weer voor de nodige zuren, die echter mooi versmolten zijn waardoor dit resulteert in een evenwichtige, elegante wijn.

    Om de scherpe kantjes nog een beetje af te slijpen wordt er nog een rijping op nieuwe eiken houten vaten voorzien, deels Amerikaanse en Franse eik, deze rijping op vat duurt 6 maanden. Voldoende om de wijn nog een echelon hoger te duwen op de kwaliteitsmeter, hout-impressies worden echter niet storend daar ze op de achtergrond blijven.

    De Cabernet Sauvignon-druif staat garant voor wijnen met veel body en sterk karakter.
    Lees meer »