Zoek een wijn

251 zoekresultaten

ONZE WIJNEN

Welke wijnen bij LartduVin?
De mooiste Europese en niet-Europese wijnen werden voor u geselecteerd. Onze zoektocht richt zich vooral op wijnen uit onbeminde, minder gekende of niet meer gekende regio's. Het merendeel van onze wijnen heeft exclusiviteit voor Oost- en West-Vlaanderen.


251 zoekresultaten
  • € 12.48
    Parelend BrutRedentore Prosecco Rosé Brut2020 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein.

    De Redentore Spumante Rosé Millesimato (2018) Brut is een parelende wijn die komt uit de streek rond Valdobbiadene. Deze regio met impressionante heuvels ten Noorden van Venetië is tevens het episch centrum van de Prosecco-wijnen. Het micro-klimaat tussen deze heuvels, met warme dagen en frisse nachten, zorgt voor aromatische wijnen met een minerale, frisse toets.

    De wijngaarden zijn gelegen in de Piave-vallei dichtbij de Piave-rivier. De ondergrond is mineraal met voornamelijk klei en alluviale materie . De wijn bestaat uit 100% Raboso. De tweede gisting wordt uitgevoerd volgens de ‘Italian Method’ (of ook Charmat). Tijdens het gehele proces worden er geen sulfieten toegevoegd.
    Lees meer »
  • € 12.48
    Parelend BrutDS Prosecco DOC2021 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee.
    3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein.

    De DS Prosecco DOC Millesimato Brut (gemaakt van één oogstjaar namelijk 2018) is een parelende wijn die komt uit de streek tussen Conegliano en Valdobbiadene. Deze regio met impressionante heuvels ten Noorden van Venetië is tevens het episch centrum van de Prosecco-wijnen.

    Het micro-klimaat tussen deze heuvels, met warme dagen en frisse nachten, zorgt voor aromatische wijnen met een minerale, frisse toets. De hoogte van de wijngaarden varieert tussen 200 en 350 meter boven zeeniveau. De ondergrond is mineraal met klei en kalk als voornaamste materie.

    De tweede gisting wordt uitgevoerd volgens de ‘Italian Method’ (of ook Charmat).
    Lees meer »
  • € 12.58
    Rosé complexCircumstance Cape Coral Mourvèdre2018 | Zuid-Afrika (Stellenbosch)
    Een traditionele, minimalistische, natuurlijke aanpak met zo weinig als mogelijk inmenging in het proces van wijn maken. Dit zorgt voor wijnen die het karakter van de druif en terroir nog beter weerspiegelen.De druiven worden vroeg in de morgen geplukt in de omgeving van Stellenbosch, dit om een vroegtijdige vergisting te vermijden. De koele lucht zorgt tevens voor een betere bewaring van de vruchten en hun aroma's, de trossen worden in zijn geheel, langzaam en voorzichtig geperst zonder nadien bijkomende maceratie.

    Mourvèdre is één van de meest onderschatte druiven in de wereld. De wijnstokken staan in Stellenbosch. Door de biologische insteek, opteert de wijnmaker voor een natuurlijke en wilde gisting. Dit resulteert in een trager maar fijner fermentatieproces, waardoor elegantere wijnen verkregen worden. Na de wilde vergisting (5 maand) rijpt de wijn verder 'sur lie' (Lies = dode gistcellen) (2 maand), hierdoor worden er complexere aroma's toegevoegd aan de wijn.
    Lees meer »
  • € 12.58
    Rood fijnCircumstance Cool Cinsault2018 | Zuid-Afrika (Stellenbosch)
    Zoals de naam reeds doet vermoeden, is het een samenloop van omstandigheden die deze biodynamische wijn zo uniek maakt. Hij is gemaakt van oude wijnranken, aangeplant in de nabijheid van de zee, waardoor je een lang groeiseizoen krijgt met ontwikkeling van rijpe, geconcentreerde wijnen, fijne zuren en mineralen.

    Voor alle premium-wijnen van Waterkloof is de filosofie van het wijn maken dezelfde. Een traditionele, minimalistische, natuurlijke aanpak met zo weinig als mogelijk inmenging in het proces van wijn maken. Dit zorgt voor wijnen die het karakter van de druif en het terroir nog beter weerspiegelen.

    De druiven worden vroeg in de morgen geplukt, waarbij de koele lucht zorgt voor een betere bewaring van de vruchten en hun aroma's, de trossen worden in zijn geheel, langzaam en voorzichtig geperst.

    De wijnstokken staan in Helderberg op een ondergrond van graniet en rotsen en zijn meer als 40 jaar oud. Na een natuurlijke, wilde vergisting rijpt de wijn verder gedurende 8-9 maand in grote eiken vaten (600 liter), hierdoor worden er aroma's en complexiteit toegevoegd aan de wijn.
    Lees meer »
  • € 12.78
    Rood complexDuquesa de la Victoria Rioja Reserva DOC2017 | Spanje (Rioja)
    Bodegas Valdelana is gesitueerd in Elciego, de geboorteplaats van Rioja Alavesa wijnen. Elciego ligt tussen de Sierra de Cantabria bergen en de Ebro rivier. Drie essentiële kwaliteitsfactoren maken deze wijn, namelijk bodem, klimaat en druivenras.

    De bodem, een combinatie van kalk en klei, en het micro-klimaat, met bescherming tegen de noordelijke wind door de bergen, zijn ideale omstandigheden om een druif tot zijn volle recht te laten komen. Dit gecombineerd met veel zon zorgt voor volle, rijpe druiven.
    Deze wijnen vertegenwoordigen met verve hun regio door finesse en elegantie te combineren met duidelijke persoonlijkheid.

    Deze 100% Rioja-wijn van het Reserva type bestaat uit 95% Tempranillo en 5% Graciano.

    De druiven worden mid oktober geoogst en fermenteren dan in gekoelde inox-tanks voor 18 dagen aan een gecontroleerde temperatuur van 27-28°C.

    Tijdens het rijpingsproces maakt Juan Jesus Valdelana gebruik van eiken vaten (50% Amerikaanse eik en 50% Franse Allier-eik).
    De gemiddelde vatleeftijd is 3 jaar. Waardoor het houteffect gedurende de 24 maanden rijping mooi versmolten is.
    Na de bottling blijft de wijn nog 12 maanden nagenieten in de kelder.



    Lees meer »
  • € 12.85
    Rosé complexCarredueñas Barrica Rosé2021 | Spanje (Cigales)
    Cigales is een kleine DO gelegen in het noorden en vrij centraal in Spanje. Bodegas Concejo is een familie-domein met wijngaarden gelegen in deze DO Cigales, meer bepaald in Valladolid.

    De wijnstokken behoren reeds een aantal generaties tot de familie van de huidige eigenaar Enrique Concejo. Sinds 1987 heeft Concejo een drastische koerswijziging gemaakt met als doel het maken van nog betere kwaliteitsvolle wijnen. In december 2000 werd de Concejo Crianza 1998 met succes voorgesteld aan het grote publiek, gevolgd door de joven en rosé.

    De Carredueñas Rosé Barrica werd gemaakt van 100% Tempranillo-druiven waarvan de wijngaarden op ongeveer 700 met hoogte liggen. De ondergrond is uniek met minimum 35% kalk en de rest klei met kalk gemengd (argilo-calcaire ).

    Deze rosé heeft gerfermenteerd op nieuwe Franse eiken vaten en rijpt daarna 4 maanden verder op de lies in deze vaten. Dit geeft extra complexiteit waardoor de Barrica meer aankan dan enkel aperitief.
    Lees meer »
  • € 12.85
    Parelend BrutLe Marquis Crémant de Limoux AOP Réserve Brut Frankrijk (Limoux)
    Deze Crémant de Limoux is een blend van Chardonnay, Chenin Blanc en Pinot Noir.

    De wijngaarden situeren zich in de vallei van de Aude. Limoux is de bakermat voor de bubbels, volgens hen nog meer dan champagne, de eerste bubbels werden in 1531 door monniken gemaakt in Limoux.

    De ondergrond heeft alvast een mooie gelijkenis met het Noordelijk broertje, namelijk zeer mineraal met kalk en krijt als hoofdrolspelers. Het zeeklimaat zorgt voor een extra surplus.

    Vervaardiging volgens de Méthode traditionelle (méthode champenoise), de flessen blijven minimum 12 maanden op de lattes liggen, in praktijk gaat dit meestal richting de 18 maanden. Het resultaat mag er wezen, fijne bubbels in het glas, maar ook in de mond.
    Lees meer »
  • € 12.95
    Parelend BrutMastinell Cava Brut Real Gran Reserva2011 | Spanje (Catalunië)
    Mastinell is een wijndomein gelegen in het hart van de DO Penedès, meer bepaald in Villafranca del Penedès. Dit dorpje ligt op 15km van Sant Sadurni d'Anoia het episch centrum van 'de' Spaanse mousserende wijn bij uitstek, Cava.

    Mastinell is een familiaal domein waar traditie en ambacht hoog in het vaandel worden gedragen. Dit resulteert in een topkwaliteit die reeds meerdere kenners ontdekt hebben. Niet in het minst prinses Cristina, zus van de huidige koning Felipe van Spanje. Zij heeft voor haar huwelijk een blinde degustatie georganiseerd waaruit de Cava Brut Reserva van Mastinell afgetekend als winnaar uit de bus kwam. Het resultaat was dat Mastinell hun cava mocht leveren voor de koninklijke bruiloft van Prinses Cristina met goedkeuring van diverse Spaanse topsommeliers.
    Bevestigingen van hun uitzonderlijke kwaliteit bleven niet uit en in 2008 mocht Mastinell als officiële leverancier van het Spaans Olympisch team aantreden.

    De exceptionele kwaliteit komt niet zomaar uit de lucht vallen. Het begint reeds bij de manuele selectie in de wijngaard, waarna de druiven zacht geperst worden en men enkel de eerste persing (cuvée) voor hun cava's gebruikt. Voor de blend valt men terug op een klassieke mix van Parellada, Macabeo en Xarel-Lo. De tweede gisting gaat uiteraard door op de fles (méthode champenoise), nadien laat men de wijn gedurende maar liefst 48 maanden op de dode gistcellen rijpen. Daardoor bekomt deze cava het status Gran Reserva (eigenlijk super Gran reserva want hoeft maar 30 maanden te rijpen voor Gran Reserva). Deze extra rijping zorgt voor extra complexiteit in geur en smaak. Karakter en eigenheid zijn sleutelwoorden voor deze parelende wijn. Dit alles zorgt voor een koninklijke cava zonder weerga.
    Lees meer »
  • € 12.95
    Rood fijnPodere 29 Unio2021 | Italië (Puglia)
    Podere 29 is een wijndomein van Guiseppe Marrano gelegen in Puglia. De wijngaarden genieten dus van een warm zeeklimaat. De wijnen van Guiseppe zijn allen Biologisch gemaakt met dank aan terroir en klimaat. Podere 29 heeft voornamelijk wijnen gemaakt met autochtone druiven namelijk Nero di Troia, Primitivo, …

    De Unio is een blend van 60% Nero di Troia en 40% Primitivo. De wijn heeft gedurende 4 maanden gerijpt op eiken vaten en is zoals reeds vermeld biologisch gecultiveerd. Het is een aromatische, fruitige wijn met zuiders karakter.
    Lees meer »
  • € 12.98
    Wit complexMichele Biancardi Solo Fiano2022 | Italië (Puglia)
    De Solo van Michele Biancardi is gemaakt van 100% Fiano. De wijngaarden in de buurt van Cerignola liggen op 10 km van de Adriatische kust en nabij de Gargano (typische kustregio in Puglia).

    Michele Biancardi is een jonge wijnmaker die authenticiteit hoog in het vaandel draagt. Hij werkt daarom ook met de typische autochtone druivenrassen van de streek (Fiano in wit, Primitivo in rood) en dit volgens de biologische wijnteelt.

    De Fiano groeit op een kalkrijke bodem, waardoor hij een frisse mineraliteit bevat. De druiven worden met de hand geoogst in september. Na de
    oogst brengt men de druiven direct naar de cantina om ze af te koelen en alle aromatische componenten maximaal te behouden. Na een zachte persing start de fermentatie op 12° à 14°C.
    Lees meer »
  • € 12.98
    Wit elegantMatérga Riserva Verdicchio di Matelica DOCG2020 | Italië (Marché)
    Cantine Provima is het oudste wijndomein in de regio van Vallesina. De Cantine bestaat uit familie-domeinen die van generatie op generatie in de Matelica-regio hun wijngaarden verbouwen. Het wijndomein beslaat 100 hectare wijngaarden en heeft 180 wijnboeren die elke dag het beste van zichzelf geven.

    De wijngaarden voor deze wijn liggen in Matelica op 350 meter hoogte. De ondergrond bestaat uit klei met kalksteen, die het minerale karakter in de spotlights zal zetten. De druiven voor deze Matérga komen van de beste Verdicchio-wijngaarden. Deze wijn wordt enkel gemaakt in de beste jaren om het DOCG-kwaliteitslabel te kunnen behalen. Extreem laag rendement en manuele pluk zorgen voor goed geselecteerde vruchten die de complexiteit enkel maar ten goede komen. Men gebruikt uitsluitend de typische druif van de regio namelijk de Verdicchio del Matelica.

    De wijn rijpt gedurende 12 maanden in inox-tanks om daarna nog minimum 6 maanden flessenrust te bekomen. Dit zorgt voor extra elegantie en complexiteit.

    Lees meer »
  • € 12.98
    Parelend BrutGouguenheim Malbec Sparkling Argentinië (Uco-Valley)
    70 kilometer van Mendoza, aan de voet van het Andes gebergte ligt het Gouguenheim wijndomein. De wijngaarden liggen 1 100 meter boven zeeniveau in een droog en zonnig woestijnklimaat. 320 dagen blootstelling aan de zon geven nog meer rijpe toetsen aan de vruchten.

    Alluviale en zandrijke ondergrond met irrigatie van smeltwater uit het Andes gebergte. Al deze uitzonderlijke condities zorgen voor perfect rijpende druiven.

    Deze mousserende wijn wordt vervaardigd van 100% Malbec-druiven (Argentijnse autochtone druif) die groeien in zeer extreme
    omstandigheden (zon en hoogte) waardoor de wijn vol en toch elegant is. De wijngaarden zijn gelegen in Uco Valley. De extreme temperatuurverschillen tussen dag en nacht zorgen voor volle wijnen met aanwezige zuren, die echter mooi versmolten zijn waardoor een evenwichtige, elegante wijn bekomen wordt. Na een schilweking van 72 uur gaat de alcoholische gisting door op inox-tanks.
    Lees meer »
  • € 12.98
    Rood elegantLa Lupinella Chianti DOCG2021 | Italië (Toscana)
    La Lupinella is een familiaal domein, gekocht door Vittoriano Bitossi. Erfgenaam van Guido Bitossi's Ceramics.
    Het wijndomein Lupinella was in die tijd een mooie natuurlijke mix van wijngaarden, olijfbomen, bossen en akkers.

    Sinds de aankoop van het wijndomein was het de bedoeling van Vittoriano om de kwaliteit van het land en de kwaliteit van de wijngaarden terug te herwinnen zoals de Etrusken reeds hadden erkend in deze glooiende regio. De heuvels van Montespertoli zijn bekend voor wijngaarden en olijfbomen sinds de prehistorie.

    In het begin was het vooral eigen verbruik samen met de typische landbouwactiviteiten.
    Het is pas sinds de jaren '90 dat de Bitossi familie start met het hernieuwen van de wijngaarden en kelder dit met het doel om hun wijnen te commercialiseren. Plot per plot werd de droom gerealiseerd en werden de meest ideale druiven gekoppeld aan de beste setting.

    Met respect voor de natuur, de omgeving en authentieke druivenrassen werd de Lupinella-story geschreven.
    De wijngaarden doorspekt met klei-ondergrond waren een ideale basis om tevens biologische wijnen te vervaardigen.

    De Chianti DOCG is een paradepaardje voor de familie. Het is een combinatie van 3 unieke rijpingsprocessen, namelijk beton, eiken vaten en grote houten foudres. Het is een 100% Sangiovese, manueel geplukt in de wijngaarden van Montespertoli.
    Na 2 weken maceratie in betonnen tanks, rijpt de wijn gedurende 10 maanden verder. Te beginnen met een derde in beton. Nog een derde gaat in eiken vaten van 600 liter en het laatste derde rijpt gedurende 10 maanden in grote houten vaten van 30 hectoliter. Na botteling krijgt de wijn nog minimum 6 maanden flessenrust in de kelder.
    Lees meer »
  • € 13.48
    Rood complexCorte Adami Valpolicella Superiore2019 | Italië (Veneto)
    Een Valpolicella van het type Superiore en blend gemaakt met de Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven. De wijngaarden situeren zich in San Martino Buon Albergo (in het dorp Ferrazze) en de druivelaars zijn 40 jaar oud. De ondergrond bestaat uit klei en kalkresten.

    Specifiek aan deze uitzonderlijke wijn is de Corvina oogst, de druiven worden manueel en in kleine manden geoogst. Daarna worden ze eerst gedurende een korte periode ingedroogd in goed verluchte lokalen. Resultaat is een meer geconcentreerde druif waar de suikers de bovenhand nemen op het water.
    De Corvinone en Rondinella worden dan weer direct na de oogst in oktober geperst. De most blijft gedurende een tiental dagen macereren en roert men dagelijks om. De alcoholische fermentatie met schilcontact gebeurt gedurende 20 dagen onder gecontroleerde temperatuur (22-24°C). Dit schilcontact bevordert de extractie van de tannines. Daarop volgt de malolactische gisting en één jaar houtlagering op grote houten vaten om de wijn extra body en structuur te geven.
    Lees meer »
  • € 13.48
    Wit complexLa butinière Chardonnay AOP Limoux2022 | Frankrijk (Limoux)
    Deze Zuiderse mono-cépage van Chardonnay komt van wijnstokken met een minimum leeftijd van 20 jaar. De wijngaarden zijn gelegen op heuvelruggen in Limoux en genieten van uitzonderlijke klimatologische omstandigheden.

    De grote diversiteit aan specifieke ondergronden doet het beste in de druif naar boven komen. Klei en kalksteen met oceanische invloeden geven elegantie aan de wijnstokken. De vallei van de Aude is ook beroemd voor zijn vele fossiele overblijfselen die de ondergrond een fijne minerale toets geven. De afkoelende invloed van de Pyreneeën in het Zuiden brengt een verkwikkende en frisse toets aan de druiven.

    Deze unieke condities gecombineerd met het "Protect Planet"-charter (lage rendementen, strict snoeien, ...) resulteren in de beste druiven.

    Alle druiven worden met de hand geplukt en getransporteerd in kleine containers. De alcoholische en malolactische gisting gaat door in Franse eiken vaten (Tronçais en Allier). Om het ideale evenwicht te bekomen rijpt de wijn gedurende 8-9 maanden verder in dezelfde vaten.
    Lees meer »
  • € 13.48
    Rood complexLa Butinière Merlot/Cabernet Sauvignon AOC Limoux2019 | Frankrijk (Limoux)
    Deze Zuiderse blend van vooral Merlot en Cabernet Sauvignon, aangevuld met syrah en malbec, komt van wijnstokken met een minimum leeftijd van 20 jaar. De wijngaarden zijn gelegen in Limoux en genieten van uitzonderlijke klimatologische omstandigheden.

    De grote diversiteit aan specifieke ondergronden doet het beste in iedere druif naar boven komen. Klei en kalksteen met oceanische invloeden voor de Merlot en Cabernet Sauvignon. De fijnere klei-structuur in het Noord-Oosten met mediterraanse invloeden doet de Syrah en andere Malbecs dan weer floreren als nooit tevoren. De vallei van de Aude is ook beroemd voor zijn vele fossiele overblijfselen die de ondergrond een fijne minerale toets geven.

    Deze unieke condities gecombineerd met het "Protect Planet"-charter (lage rendementen, strict snoeien, ...) resulteren in de beste druiven om deze blend te maken.

    Alle druiven worden met de hand geplukt en getransporteerd in kleine containers. Na het maken van de blend rijpt de wijn nog 9-10 maanden verder op Franse eiken vaten.
    Lees meer »
  • € 13.48
    Parelend BrutLouis de Grenelle Si Irrésistible Rosé Brut Frankrijk (Loire)
    Caves Louis de Grenelle is gelegen in de Loire-vallei meer bepaald in Saumur.

    Het wijndomein bestaat reeds sinds 1859 en is één van de weinige grote wijndomeinen die nog steeds onafhankelijk zijn.
    De kelders onder het domein en onder de stad Saumur zijn doorspekt met tuffeau (= witte kalksteen) en krijt, ze geven een inkijk in het roemrijke verleden van het wijndomein. De kelders zijn een voormalige tuffeau kalksteengroeve waar tegenwoordig meer dan 3 miljoen flessen mousserende wijn rijpen.

    De laatste jaren investeert men fors in nieuwe technieken en infrastructuur, echter alles in het teken van kwaliteit, niet kwantiteit.

    De autochtone druiven zoals Groleau en Chenin Blanc zijn alomtegenwoordig aangevuld met Chardonnay voor de witte wijnen en Cabernet Franc voor de rode of rosé wijnen.

    De Si Irrésistible is een mono-cépage van Groleau, die gedurende minimum 12 maanden sur lattes heeft gerijpt (méthode traditionelle).
    Het suikergehalte van +/-8g (Brut) zorgt voor het benadrukken van het fruit.
    Lees meer »
  • € 13.69
    Wit frisCircumstance Sauvignon Blanc2020 | Zuid-Afrika (Stellenbosch)
    Voor alle premium-wijnen van Waterkloof is de filosofie van het wijn maken dezelfde. Een traditionele, minimalistische, natuurlijke aanpak met zo weinig als mogelijk inmenging in het proces van wijn maken. Dit zorgt voor biodynamische wijnen die het karakter van de druif en terroir nog beter weerspiegelen.

    Alle stappen in het proces worden met de nodige omzichtigheid aangepakt, de druiven worden vroeg in de morgen geplukt, waarbij de koele lucht zorgt voor een betere bewaring van de vruchten en hun aroma's, de trossen worden in zijn geheel, langzaam en voorzichtig geperst, de wijnmaker maakt ook hier de keuze voor een natuurlijke, wilde vergisting. Na een delicate, trage vergisting rijpt de wijn verder 'sur lie' (Lies = dode gistcellen), hierdoor worden er aroma's en complexiteit toegevoegd aan de wijnen.

    Zoals de naam reeds doet vermoeden, is het een samenloop van omstandigheden die deze wijn zo uniek maakt. De Sauvignon Blanc-wijnstokken staan op Schaapenberg Hill. Uitkijkend over het zuidwesten zijn dit wijngaarden die geregeld een frisse zeewind (slechts 5 km van de oceaan gelegen) door de ranken voelen gaan. Dit zorgt voor de ontwikkeling van rijpe, geconcentreerde wijnen, fijne zuren en mineralen.

    De ondergrond van zandsteen in combinatie met middelgrote stenen helpt met drainage van de bodem, maar tegelijkertijd zorgt deze grond ook voor behoud van condens. Rendement in de wijngaard ongeveer 5 ton/ha.
    Lees meer »
  • € 13.75
    Rood fijnDe Stefani Cabernet Sauvignon2019 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

    Een natuurlijke aanpak in wijngaarden en kelder (geen toevoeging van bewaarmiddelen of pesticiden, natuurlijke gisten, geen sulfiet in de kelder, …) zorgen voor volle aromatische en elegante wijnen. Elke fles wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd bewijs daarvan de talloze erkenningen.

    Deze wijn wordt gemaakt met 100% Cabernet Sauvignon-druiven gelegen in de Piave-regio. Alluviale ondergrond met voornamelijk klei zorgt dat de Cabernet-druif hier graag gedijt. Na de fermentatie in inox-vaten, rijpt de wijn verder op eiken barriques gedurende 8-12 maanden. Hierdoor komt de elegante complexiteit naar boven.
    Lees meer »
  • € 13.79
    Wit complexPanache Blanc2017 | Frankrijk (Bergerac)
    Château Les Donats strekt zich uit over 20 hectare langsheen de flanken van de Dordogne vallei.

    Dit familiale wijndomein met Belgische roots verbouwt wijnen op enkele van de mooiste terroirs die de heuvels rondom Bergerac sieren. Het wijndomein maakt er een punt van om dankzij een uitgebreide studie van de verschillende terroirs, de ideale combinatie te zoeken tussen de geschikte druivensoort, de teeltwijze, de expositie en de bodemsoort. De duurzame (bijna biologische) wijnbouw voor enerzijds karaktervolle maar anderzijds ook toegankelijke wijnen.

    De Panache wit is een blend van 50% Sauvignon Gris, 20% Sémillon, 20% Sauvignon Blanc en 10% Muscadelle.
    De druiven zijn afkomstig van percelen die gelegen zijn op klei- en leembodems rijk aan witte kalksteen.
    Na de manuele oogst worden de druiven op ambachtelijke wijze gevinifieerd op cementen kruiken.
    Olivier gebruikt natuurlijke gisten voor de fermentatie.

    Nadien volgt nog een opvoeding van 14 maanden op gedeeltelijk betonnen en eikenhouten vaten.
    Let op de Panache wordt ongefilterd gebotteld.
    Lees meer »