Zoek een wijn

251 zoekresultaten

ONZE WIJNEN

Welke wijnen bij LartduVin?
De mooiste Europese en niet-Europese wijnen werden voor u geselecteerd. Onze zoektocht richt zich vooral op wijnen uit onbeminde, minder gekende of niet meer gekende regio's. Het merendeel van onze wijnen heeft exclusiviteit voor Oost- en West-Vlaanderen.


251 zoekresultaten
  • € 21.95
    Rood versterktClos Triguedina Black Vintage (Rood versterkt Zoet)2015 | Frankrijk (Cahors)
    Clos Triguedina is een topdomein met naam en faam in Cahors maar ook ver daarbuiten, reeds 7de generatie. Jean-Luc Baldès wordt aanzien als de referentie wanneer het over Cahors en meer specifiek Malbec uit Cahors gaat. In 1830 plant Etienne Baldès de eerste wijnstokken aan in 4 communes in Cahors, Zuid Frankrijk. De wijngaarden omvatten zeer oude wijnstokken die zijn overgebleven na de zeer strenge vorst in 1956.

    De huidige 7e generatie, onder leiding van Jean-Luc Baldès, cultiveert nu 80% Malbec, 15% Merlot en 5% Tannat op 65 ha wijngaard. De Malbec (ook wel Cot genoemd) is de ruggengraat van Cahors. De grond bestaat uit klei, steen en kalk. De samenstelling veranderd naargelang men aan een hoger terras komt. Er wordt gewerkt volgens het systeem “lutte raisonnée” wat zeer dicht tegen biologische wijnbouw aanzit.

    De Black Vintage is een innovatief project van Jean-Luc om de mogelijkheden van de regio en de druif te belichamen. De wijn bestaat uit 100% Malbec en komt van het 4de terras. Ondergrond is kalksteen met klei. De wijn rijpt gedurende 36 maanden in Franse eiken vaten.

    Flessen van 500ml.
    Lees meer »
  • € 23.95
    Rood complexMichele Biancardi Mille Ceppi2018 | Italië (Puglia)
    Michele Biancardi is een jonge wijnmaker die authenticiteit hoog in het vaandel draagt. Hij werkt daarom ook met de typische autochtone druivenrassen van de streek (Fiano in wit, Primitivo en Nero di Troia in rood) en dit volgens de biologische wijnteelt. De wijngaarden liggen in de buurt van Cerignola op 10 km van de Adriatische kust en nabij de Gargano (typische kustregio in Puglia).

    De Mille Ceppi is een complexe wijn uit de regio Puglia en wordt gemaakt van 100% Nero di Troia-druiven. Michele is de jonge wijnmaker die hier een warme en volle Zuiderse volbloed maakt. Eens de druiven voldoende rijp zijn, worden deze manueel geplukt.

    Michele is ontzettend rigoreus op de kwaliteit van zijn druiven, uitsluitend de beste vruchten zijn geschikt voor zijn Mille Ceppi.
    Na een extra selectie in de wijnkelder worden ze ontrist en gevinifieerd.

    Na de gisting rijpt de wijn gedurende 8 maanden in grote Terracotta-amforen, dit om structuur en finesse aan de wijn toe te voegen. Maar ook om de eigenheid van de druif niet te overheersen met te veel hout-aroma’s. De wijn wordt nadien niet gefilterd om zo alle smaak in de wijn zelf te behouden. Hierdoor kan er dus een beetje bezinksel aanwezig zijn, ook voor een wijn uit 2015. De wijn mag daarna nog 3 maanden van flessenrust genieten.

    Schenktip: het is een ongefilterde wijn, dus je mag hem gerust decanteren.

    Lees meer »
  • € 23.95
    Rood volThe Black Angus Cabernet Sauvignon2017 | Australië (Heathcote)
    Hamish MacGowan heeft een wereldwijde ervaring als het op wijnen aankomt. In 2003 keerde hij terug naar Australië om zijn eigen wijnbedrijf op te richten.

    De wijnen van Hamish zijn robuuste doch sappige wijnen gemaakt om te drinken an sich of bij een stuk vlees. Het etiket is dan ook niet voor niets gekozen. Hamish werkt voornamelijk met Cabernet en Merlot als druiven en tracht de Europese toets in zijn wijnen te verwerken. Niet ‘Too Bald’ in fruit en hout, maar eerder kruidig en sappig.

    The Black Angus zijn 100% Cabernet Sauvignon-druiven, de wijn rijpt gedurende 18 maanden op eiken vaten.
    Lees meer »
  • € 24.90
    Rood volPodere 29 Gelso d'Oro2020 | Italië (Puglia)
    Podere 29 is een wijndomein van Guiseppe Marrano gelegen in Puglia. De wijngaarden genieten dus van een warm zeeklimaat. De wijnen van Guiseppe zijn allen Biologisch gemaakt met dank aan terroir en klimaat.

    Podere 29 heeft voornamelijk wijnen gemaakt met autochtone druiven namelijk Nero di Troia, Primitivo, …
    De Gelso d’Oro is het paradepaardje van Podere 29 en een 100% Nero di Troia-wijn.

    De wijn heeft gedurende 8 maanden gerijpt op Franse eiken vaten en is zoals reeds vermeld biologisch gecultiveerd.
    Lees meer »
  • € 24.95
    Clos d'un jour
    Lees meer »
  • € 24.96
    Parelend BrutDe Stefani Tombola di Pin Millesimato Riserva Brut2007 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

    Een natuurlijke aanpak in wijngaarden en kelder (geen toevoeging van bewaarmiddelen of pesticiden, natuurlijke gisten, geen sulfiet in de kelder, …) zorgen voor volle aromatische en elegante wijnen. Elke fles wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd bewijs daarvan de talloze erkenningen.

    De Tombola di Pin is het parelende paradepaardje van de familie Dé Stefani. Het is een Italiaanse mousserende wijn volgens de Metodo Classico (Méthode champenoise) waarbij de wijn een rijping heeft op de fles. De Tombola di Pin bestaat uit 50% Chardonnay en 50% Pinot Noir. Niet voor niets dé druiven bij uitstek in de champagne-streek. De wijngaarden zijn gelegen in de heuvels van Refrontolo (200-350m hoogte), meer bepaald de 'Colvendrame' estate. De rijke, poreuse en kalkrijke tufa-ondergrond werd geselecteerd met wederom een knipoog naar de champagne-streek. De wijnstokken hebben een minimum leeftijd van 30 jaar.

    Na de tweede gisting op de fles rijpt de wijn verder op de lies gedurende minimum 87 maanden. De druiven worden enkel van 1 jaar gebruikt, dit resulteert in een Millesimato. Deze mousserende wijn doet menig champagne kleur bekennen en dit met het schaamrood op de wangen.
    Lees meer »
  • € 24.99
    Wit zoetMorandé Golden Harvest Sauvignon Blanc2007 | Chili (Casablanca Valley)
    Het is slechts in uitzonderlijke jaren dat men deze bijzondere, zoete wijn kan en wil maken. De trossen worden geselecteerd van de wijngaard El Ensueño, gelegen in de Casablanca Valley. Hier is de kans op mistig weer, de ideale broeihaard voor botrytis, het grootst.

    De sauvignon blanc (100%) wordt pas in de nazomer manueel geoogst, wanneer de indian summer intens gewaaid en gewoed heeft. Deze klimatologische invloeden zorgen dat een deel van de druiven edele rotting (botrytis) vertonen.

    In tegenstelling tot de Late Harvest gaat men bij de Golden Harvest enkel 100% Botrytis-druiven gebruiken. Naderhand gist de wijn gedurende 1 jaar in houten vaten om dan nadien nog eens 12 maanden verder te rijpen op Franse eik. Flessen van 375ml.

    Lees meer »
  • € 26.11
    Rosé complexMorandé Vigno Carignan2010 | Chili (Loncomilla Valley)
    Deze wijn komt van Santa Elena, in de Loncomilla Valley, van planten geplaatst in de jaren 1950.
    Deze sector snijdt diep in langs het kustgebergte in de Maule-regio. Zonder irrigatie en met slecht geërodeerde ondergrond staan de planten oostgericht in de wijngaard.Men gebruikt de Gobelet-structuur om de wijnranken nog meer vrijheid te geven.

    Manuele oogst, met selectie van clusters en individuele trossen.
    Atypisch aan deze wijn is dat er voor de fermentatie een klein percentage Chardonnay (5%) wordt toegevoegd. Daardoor bekomt de wijn floraliteit en subtiele elegantie. Daarnaast wordt er ook nog 26% Syrah en natuurlijk 69% Carignan toegevoegd. De rijping gaat door in nieuwe medium-toasted Amerikaanse eiken vaten en dit voor een periode van maar liefst 26 maanden.
    Lees meer »
  • € 26.95
    Parelend BrutChampagne Vollereaux Brut Reserve Frankrijk (Champagne)
    Champagne die het feest in huis brengt. Deze parelende klassieker werd gemaakt met 1/3 Chardonnay, 1/3 Pinot Noir en 1/3 Pinot Meunier.
    Bij het persen van de druiven wordt enkel de vin de cuvée weerhouden, alle vin de taille wordt doorverkocht.
    Naast 3 druiven werden er ook 3 jaren geassembleerd, dit resulteert in een volle champagne met een aromatische neus en een kwaliteitsgarantie die over de jaren heen blijft staan.
    Om deze gouden belletjes nog meer krans te geven blijven de flessen nog 4 jaar rijpen in de kelders van het Vollereaux-huis.
    Deze Brut Réserve krijgt nog meer kracht toegekend door het aanvullen met een dosering van 9g suikers.
    Lees meer »
  • € 26.95
    Parelend BrutChampagne Gratiot Almanach N°1 Brut Frankrijk (Champagne)
    Rémy Gratiot is de 5de generatie die champagne produceert in de Marne-Vallei. Het Gratiot-champagne-huis werd opgericht in 1868 en heeft als missie om de Pinot Meunier-druif nog verder op de kaart te zetten.

    De wijngaarden bevinden zich grotendeels rond Charly-sur-Marne, uiteraard in de vallée de la Marne.

    De Almanach N° 1 is een blend van 85% Pinot Meunier en 15% Chardonnay. Bij het persen van de druiven wordt enkel de vin de cuvée weerhouden, alle vin de taille wordt doorverkocht. De champagne rijpt minimum 36 maanden op de lees wat de champagne meer kracht en evenwicht zal geven.
    Deze Brut krijgt nog meer kracht toegekend door het aanvullen met een dosering van 9g suikers, maar met behoud van elegantie.
    Lees meer »
  • € 26.98
    Wit complexDe Stefani Olmèra2021 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

    Een natuurlijke aanpak in wijngaarden en kelder (geen toevoeging van bewaarmiddelen of pesticiden, natuurlijke gisten, geen sulfiet in de kelder, …) zorgen voor volle aromatische en elegante wijnen. Elke fles wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd bewijs daarvan de talloze erkenningen.

    Olmèra is het lokale Venetiaanse dialect voor iep, deze bomen waren vroeger aanwezig op de plaats waar vandaag de wijngaard ligt en geven nog steeds de specifieke structuur aan het land mee. Deze wijn wordt gemaakt met 60% Tocai en 40% Sauvignon Blanc-druiven gelegen aan de Piave-rivier (Olmèrea en Le Ronche-estate). De wijnstokken werden aangeplant in 1986. Alluviale ondergrond rijk aan klei zorgt dat de druiven aparte karakteristieken kan ontwikkelen.

    Na de fermentatie (op barrique) rijpt de wijn gedurende 12 maanden op eiken vaten en nog 6 maand extra in betonnen vaten. Waardoor de complexiteit naar bovenkomt en het volle en harmonieuse in de mond versterkt wordt.
    Lees meer »
  • € 26.98
    Wit complexLa Butinière Chardonnay Magnum2022 | Frankrijk (Limoux)
    Deze Zuiderse mono-cépage van Chardonnay komt van wijnstokken met een minimum leeftijd van 20 jaar. De wijngaarden zijn gelegen op heuvelruggen in Limoux en genieten van uitzonderlijke klimatologische omstandigheden.

    De grote diversiteit aan specifieke ondergronden doet het beste in de druif naar boven komen. Klei en kalksteen met oceanische invloeden geven elegantie aan de wijnstokken. De vallei van de Aude is ook beroemd voor zijn vele fossiele overblijfselen die de ondergrond een fijne minerale toets geven. De afkoelende invloed van de Pyreneeën in het Zuiden brengt een verkwikkende en frisse toets aan de druiven.

    Deze unieke condities gecombineerd met het "Protect Planet"-charter (lage rendementen, strict snoeien, ...) resulteren in de beste druiven.

    Alle druiven worden met de hand geplukt en getransporteerd in kleine containers. De alcoholische en malolactische gisting gaat door in Franse eiken vaten (Tronçais en Allier). Om het ideale evenwicht te bekomen rijpt de wijn gedurende 8-9 maanden verder in dezelfde vaten.
    Lees meer »
  • € 28.96
    Parelend BrutChampagne Vollereaux Blanc de Blancs Frankrijk (Champagne)
    De Belgische klassieker onder de champagnes. Deze mousserende wijn werd gemaakt met 100% Chardonnay-druiven.
    Bij het persen van de druiven wordt enkel de vin de cuvée weerhouden, alle vin de taille wordt doorverkocht.
    Om deze gouden belletjes nog meer krans te geven blijven de flessen nog 4 jaar rijpen in de kelders van het Vollereaux-huis, tevens is deze fles het resultaat van 3 schitterende jaren..
    Deze Champagne krijgt nog meer kracht toegekend door het aanvullen met een dosering van 9g suikers/liter.
    Lees meer »
  • € 29.85
    Rood versterktCottas Porto Tawny 10 Year Old Portugal (Douro)
    Quinta de Cottas is gelegen in Douro. Met 10 hectare is dit een klein familie-domein eigendom van Pedro Carmo en Isabel Koch.

    Douro is de streek bij uitstek in Portugal voor Rode wijnen en Porto’s. Quinta de Cottas zal steeds duurzaam te werk gaan, rekening houdend met omgeving en milieu. Met respect voor terroir, plant en dier.

    Deze 10 year old porto is een blend van de typische druiven van de Douro, namelijk Touriga Franca, Tinta Roriz, Touriga Nacional, Tinta Cão en Tinta Barroca. De streng geselecteerde porto’s rijpen in kleine eiken vaten met zuurstofcontact. Minimum 10 jaar oude wijnen met evolutie, wat resulteert in een lichtere kleur. De wijn werd aangevuld met neutrale alcohol om het gistingsproces stop te zetten met behoud van restsuikers voor het zoete karakter en een verhoging van het alcoholpercentage. Mag ook licht gekoeld worden om meer frisheid te bewaren.

    Verpakt in een Luxe houten kist (per fles).

    Lees meer »
  • € 29.95
    Rood complexDe Stefani Kreda2016 | Italië (Veneto)
    Dé Stefani is een familie-domein met een rijke wijngeschiedenis. De familie komt uit Refrontolo, een klein dorp in de Veneto (Noord-Italië) waar Valeriano De Stefani (de oprichter) sinds het midden van de 19de eeuw wijn maakt in de schaduw van de Alpen en met zicht op de Adriatische zee. 3 generaties later staat Alessandro De Stefani (4de generatie) aan het hoofd van dit bloeiend wijndomein, gesteund door zijn vader Tiziano.

    Een natuurlijke aanpak in wijngaarden en kelder (geen toevoeging van bewaarmiddelen of pesticiden, natuurlijke gisten, geen sulfiet in de kelder, …) zorgen voor volle aromatische en elegante wijnen. Elke fles wordt met de grootste zorg en toewijding geproduceerd bewijs daarvan de talloze erkenningen. Kreda betekent klei in het venetiaans dialect.

    De ‘Kreda’-wijngaard in ‘Le Ronche ‘estate heeft een bodem rijk aan klei. Deze bodem zorgt voor een geleidelijke, constante voedende elementen. Dit zorgt voor een natuurlijk evenwicht. De uitverkoren druif voor deze exceptionele wijn is de Refosco. De wijnstokken zijn minimum 30 jaar oud. Het rendement van de stokken wordt bewust laag gehouden om de aanwezige druiven ten volle op te laten bloeien.

    Na het plukken worden de druiven gedroogd. De wijn mag zichzelf opvoeden gedurende 24 maanden op eiken vaten.
    Lees meer »
  • € 29.98
    Rood fijnMaté Brunello di Montalcino DOCG2011 | Italië (Toscana)
    Brunello, een naam die klinkt als een bel in Italië maar ook ver daarbuiten. Deze Toscaanse wijn is één van de paradepaardjes van Italië. De erkenning is er echter niet zomaar gekomen. Voor het maken van Brunello moet men voldoen aan een zwaar en uitgebreid lastenboek. Alles start uiteraard bij het productiegebied Montalcino en het 100% exclusieve gebruik van de Toscaanse druif bij uitstek, de Sangiovese! Ook wel 'Brunello' genaamd in Montalcino. Maximum rendementen en jarenlange rijping zorgen dan weer voor het optimaal tot zijn recht komen van druif en terroir. Over de rijping zijn er veel discussies, een Brunello di Montalcino moet minimum 2 jaar houtrijping en minimum 4 maanden flesrijping krijgen. Echter mag men de wijn pas op de markt brengen 5 jaar na het oogstjaar en zelfs 6 jaar voor een Riserva. Dit betekent dat het ene wijndomein de wijn langer laat rijpen op hout, de ander langer op de fles. Als men de minimum termijnen respecteert vormt dit geen probleem.

    Het befaamde wijnhuis maté is gelegen op 2 hellingen op een hoogte van 300 tot 400 meter boven zeeniveau in Montalcino. Candace en Ferenc Maté verhuisden in 1990 naar Toscane en kochten er een oude Romeinse wijngaard met een oppervlakte van 7 hectare. Hun beroemde buren-wijnmakers Angelo di Gaja en Gianfranco Soldera kenden ook reeds de geheimen van deze topligging en hielpen hen de eerste jaren met de aanplantingen en keuzes van terroirs en cépages. Dit in combinatie met de eigenzinnige, kunstzinnige en perfectionistische karaktertrekjes van de eigenaars resulteerde in een instant succes. Reeds bij hun eerste vintage scoorden ze in de vakpers schitterende reviews en dito punten. Het begin van een succesverhaal.

    De diversiteit van de ondergrond zorgde voor de unieke bodems die de verschillende druiven (Sangiovese, Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon) vragen en ook kregen. In de wijngaard en kelder laat men bij Maté ook niets aan het toeval over. Green harvesting (tot 3 keer per jaar) zorgt voor minder rendement, maar volle, complexe druiven. Meerdere malen manuele pluk en selectie brengt enkel de beste druiven op het ideale tijdstip naar de wijnkelder. Daar gaat men manuele pigéage toepassen, dit zorgt dan weer voor nog meer extractie van kleur en tannines.

    Tenslotte rijpen de wijnen minimaal 30 maanden op 500 liter Allier houten vaten, waarna ze hun resterende (maximaal) 30 maanden verder rijpen op de fles. Dit zorgt voor een elegante, complexe en aromatische wijn. Momenteel nog jong maar met ongelooflijk potentieel.
    Lees meer »
  • € 30.95
    Parelend Brut natureChampagne Vollereaux Brut Nature Frankrijk (Champagne)
    Champagne die het feest in huis brengt. Deze parelende klassieker werd gemaakt met 30% Chardonnay, 35% Pinot Noir en 35% Pinot Meunier.
    Bij het persen van de druiven wordt enkel de vin de cuvée weerhouden, alle vin de taille wordt doorverkocht.
    Naast 3 druiven werden er ook 3 'oudere' jaren geassembleerd, dit resulteert in een nog vollere champagne met een aromatische neus en een kwaliteitsgarantie die over de jaren heen blijft staan.
    Om deze gouden belletjes nog meer krans te geven blijven de flessen nog 4 jaar rijpen in de kelders van het Vollereaux-huis.
    Deze Brut Réserve is puur, zonder toevoeging van een liqueur. Dit gebrek aan suikers wordt ruimschoots goedgemaakt door de kracht van de assemblage (3 oudere jaargangen) en de extra rijping op fles (4 ipv 3 jaar)!
    Lees meer »
  • € 32.95
    Parelend BrutChampagne Vollereaux Rosé Frankrijk (Champagne)
    Deze sprankelende rosé doet steeds meer en meer harten sneller slaan (voor en na degustatie).
    De rose 'à la saignée' werd gemaakt van 100% Pinot Noir-druiven.
    Bij het persen van de druiven wordt enkel de vin de cuvée weerhouden, alle vin de taille wordt doorverkocht.
    Om deze roze belletjes nog meer krans te geven blijven de flessen nog 3 jaar rijpen in de kelders van het Vollereaux-huis.
    Deze Champagne krijgt nog meer kracht toegekend door het aanvullen met een dosering van 9g suikers/liter.
    Lees meer »
  • € 32.98
    Rood complexMorandé House of Morandé2017 | Chili (Maipo Valley)
    De topwijn van dit wijnhuis, gemaakt van 100% organisch geteelde druiven uit de San Bernardowijngaard, het hart van de Maipo-Valley.
    Wordt gekenmerkt door een een warm mediterraans klimaat.De ondergrond bestaat voornamelijk uit stenen en zand.

    In de wijngaard wordt het aantal druiven per plant beperkt gehouden tot 1kg vruchten of 1 fles wijn.
    Met als resultaat geconcentreerde aroma's en smaken. De druiven worden op 3 plaatsen geselecteerd om de puurheid van de druiven te verzekeren.

    De vinificatie is volgens de klassieke Bordeaux-stijl (lange maceraties van 3-5 weken), malolactische omzetting in de beste Franse eiken vaten gedurende 20 maanden. Het sap wordt daarna gefilterd met eiwit tijdens een periode van 2 maanden en botteling zonder filtering.
    Daarna blijven ze rusten op fles tot levering. Dit alles resulteert in een geraffineerde wijn, die wereldwijd geprezen wordt.

    Cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot en petit verdot leveren deze Chileense Haute Médoc, die werkelijk alles met zijn Franse soortgenoten deelt, behalve hun exuberante prijskaartje! Deze betaalbare klasbak stelt niemand teleur en prijkt in menig topkelder!
    Lees meer »
  • € 32.98
    Rood complexCorte Adami Amarone della Valpolicella DOCG2016 | Italië (Veneto)
    Corte Adami is een familie-domein dat sinds 2004 besloten heeft om uit de cooperatie te stappen en kwalitatieve, regio-reflecterende wijnen te maken. Voornamelijk de regio’s Soave en Valpolicella worden uitdrukkelijk in de spotlights gezet. Daarbij gebruik makende van de typische autochtone druiven die de streek rijk is.

    De wijngaarden voor de rode wijnen liggen in de buurt van Ferrazze op een hoogte van ongeveer 200 meter. De ondergrond is mineraal met klei en kalksteen. De Amarone is het paradepaardje uit de Valpolicella en is gemaakt van 50% Corvinone, 40% Crovina en 10% Rondinella. De wijnstokken zijn gemiddeld 40 jaar oud en de vruchten worden specifiek geslecteerd.

    De appasimento-techniek om Amarone te maken is typisch voor de wijn en streek. De druiven worden langdurig ingedroogd na de late oogst waardoor meer natuurlijke suikers worden behouden in de druiven. Het indrogen gaat door in goed verluchte lokalen, waarna een 2de selectie volgt. Het indrogen voor de persing, de malolactische gisting op eiken vaten met maandelijkse battonage en een lange houtlagering resulteren in deze schitterende wijn. De wijn rijpt na de gisting 24 maanden in eiken vaten van 5Hl.
    Lees meer »